Прегледана и обновена на 17-11-2016

Прегледайте този подробен списък за новородено зимно бебе за да не пропуснете нещо важно при подготовката за появата на бял свят на вашето новородено бебе!
Безспорно дали бебето ще се роди лятото или зимата, на вас ще ви трябват цял куп необходими дрешки аксесоари и други нужни неща, за да сте спокойни в грижите за малкото човече. Най–важното, което трябва да помните за зимното бебе е, че то идва в период на лоши атмосферни условия, което означава, че ще ви трябва по–голямо количество дрешки, защото прането, ако не разполагате със сушилна, съхне много бавно, както и някои специфични зимни дрешки. По–долу ще се опитаме да сме ви от полза с един подробен списък за новородено зимно бебе:

Дрешки – започваме важния списък за новородено зимно бебе точно с дрехите, защото те са най–важни, за да е топло и удобно през зимата на вашето бебе: Започнете с номерация 0–3 месеца, или номера 50–56. Не купувайте по–големи, защото дори най–малките в началото няма да са ви по–мярка вероятно, но  бебето расте много интензивно в началото и много бързо ще дръпне на см. Не прекалявайте с покупките обаче, защото ще получите много подаръци за бебето и има опасност някои неща въобще да не ви влязат в употреба.
списък за новородено зимно бебе

– Поне 7–8 бодита с дълъг ръкав – новороденото се напикава, нааква, а и доста често повръща и бодитата ще ви бъдат нужни в по–голямо количество.
– Цели гащеризончета с дълъг ръкав – най–добре да си подсигурите няколко памучни, плюшени и по–дебели. Те са удобни, защото коремчето и кръста на бебето не се оголват при гушкане.
– Поне 5 ританки
– 1–2 памучни жилетки за съвсем студеното време.
– 4–5 чифта дебели чорапи
– Задължително си купете цял космонавт за бебе с ръкавици, затворен долу на крачетата, особено за дните, в които се налага да излезете, а е много студено, особено за консултация или т.н.
– 1–2 шапки – едната да бъде по–тънка памучна, а другата – по–дебела, най–добре изберете да е поларена. Едната може да е за навън, а другата – по–тънката за вътре, за след къпане например.
– 2–3 чифта памучни ръкавици – и против драскане, и ако на бебчо му стане студено през нощта.

Аксесоари – нашият списък за новородено зимно бебе продължава със следните аксесоари:
– 2–3 одеяла – памучно и поларено
– 2 олекотени завивки
– 2 комплекта чаршафи
– 1 спален чувал, ако то се отвива, макар че сигурно ще ви влезе в употреба поне до трети месец.
– Поне 5–6 лигавника – най–добре да са памучни в началото, защото кожата на бебето е много чувствителна и тези от найлон могат да я раздразнят.
– 2 протектора за матрака, вече споменахме, че бебчетата много пишкат и акат в началото, а памперсите често пропускат.
– Бархетни и памучни пелени, поне по 3 броя.

ВАЖНО! Всичко останало, което ви е нужно, е стандартно за всяко бебе, независимо дали е родено лятото или зимата. Има много списъци за новородено бебе, включително можете да разгледате и нашата изчерпателна статия: Най–Необходимото за Новородено Бебе.

Нашият съвет е да не прекалявате с покупките, защото има доста неща в тези списъци, които са излишни или има опасност въобще да не ви влязат в употреба. Купете най–основните неща, а останалото винаги можете да си закупите впоследствие. Не на последно място нашият съвет е да си направите ваш собствен списък за новородено зимно бебе. Наслаждавайте се на бебето и не се тревожете за нищо.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Обрив по Лицето

Previous article

Световъртеж при Бременност

Next article