Бременност и Пътуване

Тук ще научите изключително важни съвети и препоръки при бременност и пътуване с кола, автобус, влак, самолет или кораб по време на цялата бременност, без значение дали ще пътувате у нас или ви се налага евентуално пътуване в чужбина.
Пътуване по време на бременността се отразява различно според тяхната продължителност, вида на превозното средство и разбира се в кои месец сте от началото на забременяването. По принцип е безопасно да се пътува по всяко време на бременността, но ако е възможно намалете пътуванията. Ако разбира се пътуването е наложително се избира превозно средство което има най–малко друсане и сътресения. Ако разстоянието е голямо, добре е пътуването да се извърши с прекъсвания за почивка и разходка, което е добре за кръвообращението.

Кога е най–подходящото време за пътуване по време на бременност.
Идеалното време да пътуват по време на бременност е втория триместър Трябва да се знае че пътуването е по–рисково през определени месеци то бременността. Това са началните месеци и около 6 месец, тъй като матката по това време на бременността е по раздразнителна. По същите съображения трябва да се избягват пътувания около дните на липсващата менструация. Жени които са  имали помятания или преждевременно раждане, не бива да пътуват около дните в които се е случило предишното им прекъсване на бременността. Пътуването през последния 9–ти месец на също може да предизвика преждевременно започване на раждането, но това няма сериозни последствия, понеже плодът