Лунарни Месеци при Бременност

Много жени при първа бременност се питат какво се има в предвид под лунарни месеци при бременност. В тази статия ще разкажем повече подробности за това какво трябва да знаем за лунарните месеци по време на бременност.

Объркани ли сте какво е лунарен месец, гестационна седмица и каква е продължителността на бременността. Ако сте объркани, не сте сами. Повечето хора говорят, че бременността е разделена на три триместъра или общо 9 месеца. От друга страна също така повечето доктори казват, че бременността е дълга 280 дни, 40 гестационни седмици или общо 10 месеца. Май още повече се объркахте!

Какво е лунарен месец при бременност?
Пренаталното развитие често се измерва в лунарни месеци. Може да се каже, че лунарните месеци са приети за стандарт и заедно с гестационната седмица са универсално средство за отчитане на бременността. Всички лунарни месеци при бременност са по 4 седмици и са общо точно 28 дни (4 седмици x 7 дни = 28 дни). Всяка седмица по време на бременността се казва гестационна седмица. Както знаете бременността трае точно 280 дни или това са точно 10 лунарни месеца.

Първия лунарен месец при бременност всъщност започва от първия ден на последната менструация на жената. Въпреки, че тя вероятно не забременява точно в този ден, защото нейната овулация е около 2