Прегледана и обновена на 10-10-2019

Този статия дава информация за многоплодна бременност, а именно Бременност по месеци с Близнаци, ако желаете да научите за едноплодна бременност посетете Бременност по месеци.

Бременността е невероятно вълнуващо изживяване за всяка една двойка по целия свят, тъй като те се подготвят да посрещнат нов живот с нарастващо очакване и трепет. Бременност по месеци с близнаци е изключително сложна тема, защото има много специфики по време на прогресията на развитието на бебетата и майката. От решаващо значение е двойките да проучат тези специфики, така че да могат да се подготвят емоционално и физически и в крайна сметка да знаят какво да очакват. Интересен аспект на многоплодната бременност е, че при нея се наблюдават крайни различия при сравняването на всяка една седмица спрямо предходната или следващата. Една гестационна седмица от бременността може да бъде изключително спокойно и без симптоми, докато следващата може е доста интензивна и напрегната.

бременност по месеци с близнаци

Как протича една бременността по месеци с близнаци?
Първи месец с близнаци (1, 2, 3 и 4 гестационна седмица с близнаци) : В рамките на първите четири седмици от бременността с близнаци тялото не претърпява голямо количество промени. Това, което започва да се пресрочен обаче е, че хормоните, които организма на жената обикновено произвежда от забременяване, започват да се освобождават с ускорена скорост. Това е нужно защото двете оплодени яйца започват да се подготвят за предстоящото си развитие в бебета. През първите 4 седмици – оплодените яйцеклетки се придвижват през маточните тръби, имплантират се в матката и започват бурно деление на клетките си и образуване на амниотични торбички. Обикновено жените не разбират веднага, че са бременни. Размер на ембрионите: 0,1-0,2 мм.

Втори месец с близнаци (5, 6, 7 и 8 гестационна седмица с близнаци): Сега е времето, когато жената е забелязала промени в месечния си цикъл и р