26 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Бременност с Близнаци :) !!! Информация за 26 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако вие сте с едноплодна бременност може да прочетете 26 гестационна седмица.

В 26 гестационна седмица може да почувствате доста странни прояви. Не само физическите промени в матката и като цяло в тялото ви са доста интензивни, но и хормоналните промени също ще са доста изненадващи. Всички тези промени могат да повлияят на настроението ви и да ви причинят емоционални сътресения. Има предписания, които е добре да се спазват, за да се гарантира, че тялото ви и бебетата са в цветущо здраве, без никакви непредвидени проблеми, които могат да възникнат на по-късен етап.

26 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 26 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Повечето бебета започват да опитват да отварят очите си по това време, въпреки че те не могат да осъзнаят къде са или какво се случва около тях. До тази седмица клепачите са били слепени, за да се развият очите правилно и безопасно. След като ретината е напълно оформена, очите могат да усетят наличието или отсъствието на светлина и да започнат да гледат наоколо без никакви проблеми.
При бебетата се случват много сложни промени, всички от които играят решаваща роля за превръщането на малките в пълноценни човешки същества. Развитието на мозъка започва доста рано в цикъла на бременността, но неговия напредък и достига много високи нива около тази седмица. Гънките, с които веднага идентифицираме мозъка, започват да се появяват в тези на бебетата ви, което ги доближава до това да бъдат напълно функционални човешки същества.
Всички бебета обикновено все по-интензивно започват да поглъщат амниотичната течност, изпикават я обратно и я поемат отново. Колкото и отвратително да звучи това, то е още едно от нещата, които подготвят телата на мъниците да функционират правилно, след като се появят на бял свят.
Теглото на малките продължава да се трупа с изненадващо темпо. При жените, които са бременни с едно дете, то тежи около 750 грама и е с дължина приблизително 36 сантиметра. Те наподобяват размерите на тиквичка, но при тризнаците тези мерки може да са малко по-малки.

Какви са промените, които настъпват при майката в 26 гестационна седмица с близнаци?
През тази седмица майката може би ще наддаде някъде между 0,6 – 0,9 кг. От началото на бременността тя най-вероятно ще тежи повече с около 12,2 до 19 kg в зависимост от жената и развитието на бременността.

Промените, които организмът претърпява в тази конкретна седмица на бременността, са основно физически, тъй като бебетата растат много бързо.
– Често срещано явление е тенденцията ставите ви да станат по чувствителни и да изпитвате болки. Виновникът за това е един хормон, наречен релаксин, който работи директно за разхлабване на ставите, което да позволи на тялото да се подготви за предстоящото раждане.
– Децата растат бързо във вас и позицията на матката се приспособява към това. Поради този факт бебетата може да се окажат на такова място, че тяхното тяло или дейности могат да приложат натиск върху конкретни области на тялото ви. Те са различни – от ритниците, на които се наслаждавате, до остри болки и схващания, които ви дразнят.

Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 26 гестационна седмица?
Помните ли повечето от проблемните симптоми, които сте имали през предходните седмици на второто тримесечие? Е, те ще се завърнат сега с различна интензивност:
– Не позволявайте на внезапни болки и контракции да ви заблудят, че претърпявате преждевременно раждане. В повечето от случаите те са подготвителни ,,фалшиви” контракции, в резултат на това, че тялото тренира себе си за предстоящото раждане. Освен ако те не продължат повече от минута и не се повтарят често, всичко е наред.
– Задържането на течности и усиленото кръвообращението ще ви причиняват отоци на различни части от тялото. Пръстите, ръцете, ходилата, краката, гърдите и дори лицето ви може да изглеждат по-големи от обичайното. Приемете го като реалност и се примирете, всичко ще изчезне след като родите.
– С тяло, което се променя с всяка секунда и пикочен мехур, който не успява да издържа на нормално количество течности – безсънието може да се върне с голяма сила. Много жени имат проблеми със съня и е добре да потърсите лекарски съвет.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 26 гестационна седмица от бременността?
Поздравете прекрасното си коремче, което става все по-близо до това на типичната бременна, което винаги сте искали. Е, то неразделно идва с болки в гърба и дискомфорт, но се налага да потърпите малко.

Ултразвук в 26 гестационна седмица с близнаци
Вашият лекар най-вероятно няма да ви направи ултразвуково сканиране на този етап, тъй като то не е твърде необходимо в тази седмица. Такова изследване ще ви се прави по-често в третия триместър по преценка на проследяващия гинеколог.

Какво да ядете в 26 гестационна седмица?
Напълно балансираната диета трябва да бъде едно от основните неща, които да са в ума ви в този момент. Стойте далеч от всички хранителни продукти, които могат да предизвикат алергия. Пиенето на течности и поддържането на добра хидратация на организма ще ви запази в добро здраве и ще гарантира доброто състояние на вас и на бебетата ви.
Съвети за грижа за бременността в 26 гестационна седмица:
Придържайте се към няколко прости съвета, за да се погрижите ефективно за себе си и за бебетата в 26 гестационна седмица:
– Редовно се отдавайте на дълги разговори с бебетата си.
– Проведете дискусия с вашия лекар относно раждането и всичко, което ви вълнува около него.
– Игнорирайте всички пържени храни и тестени сладкарски изделия от диетата си.
– Избягвайте да стоите дълго време прави, тъй като това може да влоши подуването на краката ви.

Източник:
1. https://parenting.firstcry.com/articles/26-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/
2. https://dadsguidetotwins.com/26-weeks-pregnant-with-twins/
3. https://www.parents.com/pregnancy/stages/fetal-development/twins-a-closer-look-at-your-developing-babies/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация

Знаете ли, че...

Всъщност хормоните, отговорни за производството на с