Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с близнаци :) !!! Здравейте бъдещи майки на близнаци или дори тризнаци, ние от Bremennost.bg продължаваме с 16 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако вие чакате едно бебче по полезно четиво ще ви е публикацията 16 гестационна седмица.

Когато сте бременна в 16 гестационна седмица с близнаци, вие официално сте завършили първия месец във второто тримесечие. Това обикновено е времето, когато повечето жени са на върха на тяхната увереност и изглеждат много доволни от бременността си. Вторият триместър е по-лесен за тялото и позволява на майките да се съсредоточат върху множество други аспекти по посрещането на новите членове на семейството.

16 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 16 гестационна седмица при бременност с близнаци?
Малките човечета в утробата ви растат по размер и тегло, но това, което е невидимо за очите ни, е колко бързо те усъвършенстват техниките на човешко същество. 16 седмица обикновено е времето, когато бебетата започват да се запознават с околната среда, в която са в момента. Очите развиват основната си функционалност и са податливи на промени в светлината, тъй като се движат под клепачите. Утробата ви обикновено е тъмна и тиха, но опитайте да блеснете с фенерче като го поставите на корема и бебетата ви ще реагират на това.
Противно на общоприетото мнение, не само ушите ни ни помагат да чуваме различните звуци около нас. Костите в тялото ни са отговорни за пренасяне на малки вибрации до мозъка, което също представлява ключово средство за усещането за слух. Тъй като развитието на костите и растежа на хрущяла са достигнали доста добра точка в 16 седмица на бременността, звуците от външния свят могат да бъдат усетени много ясно. Гласът ви също е разпознаваем за бебетата. Тук повечето лекари ще ви посъветват да говорите с децата си, ако вече не сте започнали да го правите. Можете дори да се установи график на слушане на конкретни песни, всички от които могат лесно да бъдат разпознати от вашите бебета, след като се родят и да са средство за успокоение.
Обикновено, когато бебето е едно – то е 10,5 до 11,5 сантиметра на дължина през този етап и тежат около 27-30 грама. При близнаците е нормално мерките да са по малки, понеже мястото им е по-малко. Образно бебетата са колкото авокадо всяко.

Какви са промените, които настъпват при майката в шестнадесета гестационна седмица?
В тази гестационна седмица бременната жена надава между 0,5 до 0,7 кг., като общото наддаване до 26 гестационна седмица с близнаци е средно между 7,3 – 10,9 кг.
Промените в тялото, които се появяват около 16 гестационна седмица от бременността с близнаци водят до някои от първи