Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с близнаци :) !!! Полезна информация за 28 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако вие имате едноплодна бременност вижте съответната статия за нея, а именно 28 гестационна седмица.

Износването на близнаци до 28 седмици официално ви въвежда в третото тримесечие. Вашите лекари ще започнат да се съсредоточават по-интензивно върху различни аспекти като степен на развитие на бебетата, риск от вродени проблеми, състояние на майката към момента, типа на раждане – което да гарантира, че бременността ще завърши по най-правилният начин.

28 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 28 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Основният фокус по отношение на развитието на вашите близнаци в 28 седмица е трупането на телесна маса. Децата са с напълно развита скелетна структура, която продължава втвърдяване през месеците и след раждането, мастните слоеве започват да се увеличават и да оформят малките ви в закръглени и сладки същества.
Бебетата ви все още нямат напълно развити дробове и процеса по развитие на този орган ще продължи да напредва стъпка по стъпка всяка седмица. Плацентата, която осигурява цялото хранителните веществата, необходими за поддържане на близнаците, достига своя оптимален растеж – тя сега тежка около един килограм.
Дейностите на малките човечета продължава да нараства по интензитет. Движението и мигането на очите се увеличава по честота, тъй като бебетата ви оформят цикъл на спане и будуване. Мозъчното развитие продължава по-нататък с повишена чувствителност към различни стимули. Амниотичната течност, която обгражда бебетата ви, намалява количеството си прогресивно. Това ще продължи да се случва, тъй като бебетата ще заемат по-голямата част от пространството вътре в матката, оставяйки много малко амниотична течност до края на бременността.
Близнаците ви са големи колкото патладжани. Тяхната дължина през тази седмица е около 37 сантиметра, измерено от главата до пръстите на краката. Теглото им ще бъде малко повече от 900 гр.

Какви са промените, които настъпват при майката в 28 гестационна седмица с близнаци?
Обичайно бременната жена в този момент надава около 0,6 кг, като общото наддаване до 28 гестационна седмица с близнаци е средно между 13,6 – 20,9 кг.
Всичко, което вашите бебета правят през тази седмица е просто да натрупват огромно количество мазнини и да напълняват и точно към това трябва да се адаптира организма на майката, за да посрещне нуждите на близнаците:
– Дейностите, които малките хора упражняват в своя уютен дом вътре във вас, могат да доведат до това, че присъствието им ще се п