19 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Бременност с Близнаци :) !!! Чудесно вие сте в 19 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако имате едноплодна бременност и сте попаднали на тази публикация случайно може би трябва да прочетете информация за вашето развитие, а именно 19 гестационна седмица.

Когато сте в 19 гестационна седмица с близнаци трябва да бъдете горда, защото сте изминали много дълъг път, откакто сте заченали. Сега вие сте по-спокойни и държите под контрол собственото си тяло и фините промени, които се появяват могат през тази и следващите седмици. Безопасността на бебетата ви е приоритет през 19 седмица. Подходящият режим за хранене, който гарантира приемането на правилните хранителни вещества за растежа на бебето, съчетан с тренировки, може да ви помогне да се подготвите за последните месеци от бременността.

19 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 19 гестационна седмица с близнаци?
19 седмица от бременността носи много събития за вас, които ще ви оставят изумени. Бебетата ви стават все по-сигурни в себе си и околната среда около тях през идните седмици. Малките имат подобрен контрол върху крайниците си, могат да стискат пръстите си заедно, за да образуват юмрук и да ги държат така дълго време.
Различните сетива, които присъстват в човешко същество, се активират и във вашите деца на този етап. Когато говорите или слушате песен, или когато ядете нещо, много сетивни възприятия се активират в бебетата в матката ви, тъй като мозъкът им започва да обработва тези сигнали и да се опитва да дава отзив.
Ако вашите деца не са били покрити с верникс през предходната седмица на бременността, това трябва да се случи около тази седмица със сигурност. Развитието на костите продължава да прогресира и те да се втвърдяват с течение на времето, както и да се подобрява функционирането на сърцето и бъбреците.
Бебетата сега обикновено тежат малко повече от 200 грама, но за тризнаците това тегло е по-малко. Техният физически размер ще бъде голям, колкото на манго или голям домат. Повечето бебета са с дължина около 14 до 15 см, като тризнаци са малко по-малки в сравнение.

Какви са промените, които настъпват при майката в 19 гестационна седмица с близнаци?
Обичайно бременната жена в тази гестационна седмица надава също като предходната между 0,5 до 0,7 кг.
Промените, които организмът ви претърпява през 19 гестационна седмица от бременността, обикновено са основно физически, тъй като тялото ви се опитва да се справи с нарастващото тегло и вътрешните промени, за да подкрепи растежа на бебетата:
– Кръвообращението в тялото ви ще бъде доста силно. Нарастващият размер на близнаците изисква много храна и кислород. Това нарастване на обема на кръвта и подсилената циркулация, кара присъствието му да се усеща в различни области на тялото, особено в носа. Почти 15 до 20 процента от жените получават кървене от носа. Колкото повече бебета носите, толкова по-голям е натискът върху кръвоносните съдове, присъстващи в ноздрите.
– Странен феномен, който също се случва около тази седмица, е смяната на кръвоснабдяването от едни части на тялото към тазовата област, където се намира матката. Това обикновено засяга краката при бременни жени, които в крайна сметка получават по-малко количество кръв от обичайното, заради което се появяват вени под кожата под формата на подутини в тъмносин или лилав цвят. Такова явление се нарича разширени вени.

Какви са най-честите симптомите през 19 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Признаците, които тялото ви проявява, когато носите близнаци, обикновено са индикатор за факта, че фокусът се поставя повече върху сигурността на децата, което може да причини отклонения в състоянието така:
– Няма измъкване от физиката. Бебетата ви растат и това ви носи килограми, което ще доведе до изместването на центъра на гравитацията от обичайния й център. Това ще се прояви в болки в гърба при бременност. Поддържането на правилна позиция и опит за заспиване странично може да ви донесе комфорт.
– Различните нерви и мускули в тялото са поставени под налягане, включително и кръвоносни съдове. Спазмите в краката ви са резултат от повишеното налягане, те могат да бъдат умело облекчени чрез масажиране или многократно разтягане.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 19 гестационна седмица?
В сравнение с по-ранните седмици, увеличение на размера на корема ви е много забележително. Той вече е като малка диня.

Ултразвук в 19 гестационна седмица с близнаци:
Ако вашият лекар ви прави ултразвук, изследването ще ви покаже доста добра картина на това как изглеждат вашите бебета. Тъй като кожата, която се е развила, е частично прозрачна, острите очи биха могли да видят костната структура заедно с множество органи, развиващи се в детето. Повечето лекари също провежда повторна проверка на жизнените параметри и преразгледат заключението си за наличието на някакви аномалии.

Какво да ядете в 19 гестационна седмица?
Тъй като вашите бебета напредват смело, необходимостта от правилното хранене – започва да става все по-критична. Силно се препоръчва въздържание от всякакви хранителни продукти, които са пържени, пикантни или богати на транс-мазнини, заедно с такива, които имат оцветители, консерванти и други. Трябва да бъдат включени варено месо, зеленчуци и ядки. Включете храни богати на желязо и храни богати на калций.

Съвети за грижа за бременността в 19 гестационна седмица:
Следенето на състоянието на тялото и навиците ви е достатъчно, за да поддържате безопасността на прогреса на бременността ви:
– Желателно е вече да започнете да проучвате за педиатър за вашите деца, на който да се доверите след раждането им.
– Почивайте си, особено вечер и общувайте с бебетата ви.
– Избягвайте интензивен режим на физически упражнения в следващите седмици.
– Не пренебрегвайте дразненето или сърбежа във влагалището, тъй като те може да показват развитието на гъбички по време на бременност.

Източник при изготвяне на публикацията 19 гестационна седмица с близнаци:
1. https://parenting.firstcry.com/articles/19-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация