Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Чудесно вие сте в 19 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако имате едноплодна бременност и сте попаднали на тази публикация случайно може би трябва да прочетете информация за вашето развитие, а именно 19 гестационна седмица.

Когато сте в 19 гестационна седмица с близнаци трябва да бъдете горда, защото сте изминали много дълъг път, откакто сте заченали. Сега вие сте по-спокойни и държите под контрол собственото си тяло и фините промени, които се появяват могат през тази и следващите седмици. Безопасността на бебетата ви е приоритет през 19 седмица. Подходящият режим за хранене, който гарантира приемането на правилните хранителни вещества за растежа на бебето, съчетан с тренировки, може да ви помогне да се подготвите за последните месеци от бременността.

19 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 19 гестационна седмица с близнаци?
19 седмица от бременността носи много събития за вас, които ще ви оставят изумени. Бебетата ви стават все по-сигурни в себе си и околната среда около тях през идните седмици. Малките имат подобрен контрол върху крайниците си, могат да стискат пръстите си заедно, за да образуват юмрук и да ги държат така дълго време.
Различните сетива, които присъстват в човешко същество, се активират и във вашите деца на този етап. Когато говорите или слушате песен, или когато ядете нещо, много сетивни възприятия се активират в бебетата в матката ви, тъй като мозъкът им започва да обработва тези сигнали и да се опитва да дава отзив.
Ако вашите деца не са били покрити с верникс през предходната седмица на бременността, това трябва да се случи около тази седмица със сигурност. Развитието на костите продължава да прогресира и те да се втвърдяват с течение на времето, както и да се подобрява функционирането на сърцето и бъбреците.
Бебетата сега обикновено тежат малко повече от 200 грама, но за тризнаците това тегло е по-малко. Техният физически размер ще бъде голям, колкото на манго или голям домат. Повечето бебета са с дължина около 14 до 15 см, като тризнаци са малко по-малки в сравнение.

Какви са промените, които настъпват при майката в 19 гестационна седмица с близнаци?
Обичайно бременната жена в тази гестационна седмица надава също като предходната между 0,5 до 0,7 кг.
Промените, които организмът ви претърпява през 19 гестационна седмица от бременността, обикновено са основно физически, тъй като тялото ви се опитва да се справи с нарастващото тегло и вътрешните промени, за да подкрепи растежа на бебетата:
– Кръвообращението в тялото ви ще бъде доста силн