21 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Бременност с Близнаци :) !!! Информация за 21 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако вие носите едно бебе, то ще ви е по полезно да прочетете съответната публикация при едноплодна бременност, а именно 21 гестационна седмица.

Вие сте достигнали много значим момент около вашата 21 гестационна седмица с близнаци, която от една страна е начална точка за втората половина на бременността и първа за 6-тия месец. Сега близнаците ви придобиват все повече и повече характеристики, които ги правят изключително сходни един с друг – и в някои случаи дори 100% идентични. Телата им стават още по-развити, като придобиват уникални характеристики като слоеве от мазнини и техните собствени абсолютно готови пръстови отпечатъци. Бременната ще продължи да се уморява по-лесно, коремът й ще тежи все повече, ще получи по-тежки стрии и подувания на някои части на тялото, но тя трябва да помни, че всичко това е само временно. От решаващо значение е тя да получава подкрепа от други членове на семейството и приятелите си, за да се запази спокойна и оптимистична.

21 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 21 гестационна седмици с близнаци?
През тази седмица бебетата започват с интензивен растеж и се подготвят да оцелеят във външния свят. По-голямата част от напредъка им се фокусира върху гарантирането на правилното функциониране на всички техни органи и системи. Храната е ключът към оцеляването и това се превръща в един от най-важните приоритети за растежа на бебетата през тази седмица. Храносмилателната система, след като е развита изцяло – започва опитите за обработка и смилане на храна. Именно тук се образува черен мекониум в бебето и остава там, докато се изхвърли под формата на първото ако на бебето. Първоначалните процеси на храносмилане в рамките на детето също генерират ензими и киселини, за да поддържат правилно функцията. Развитието на храносмилането също така засилва тенденцията за упражняване за процеса на консумиране на храната. Действията на смучене и преглъщане също напредват бързо, като вашите бебета са склонни да поемат много повече амниотична течност и дори може да смучат палците си повече от обичайното. Всичко това са методите, които гарантират на тялото, че е годно да оцелее навън.
С всички действия, съсредоточени върху храненето и храносмилането, отделителните системи в бебетата също започват да функционират в по-висока степен. Бъбреците и пикочните органи започват да преработват амниотичната течност, която бебетата приема и я изпикават навън отново.
Освен това и далакът започват да работи, а и мускулите и костната структура продължават да се развиват доста бързо.
Около 21 седмица от бременността лекарите обикновено започват да измерват бебетата от главата до петите, тъй като телата им са започнали да се простират правилно. Така децата са на дължина приблизително 25 сантиметра и тежат около 250-300 грама. Малките в корема ви ще са големи, колкото голям морков.

Какви са промените, които настъпват при майката в 21 гестационна седмица от бременността с близнаци?
21 гестационна седмица е един от ключовите биологични етапи на бременността, тъй като тя дава мощен сигнал за бебетата и майката да започнат да се адаптират към предстоящите промени преди раждането:
– Въпреки че на този етап от бременността ще сте се отървали от тревожността и притеснението за бебетата ви, тялото ви все още се сблъсква с доста промени, които се случват в него. Единственият проблем е, че тези промени не се синхронизират помежду си, което може да ви накара да се справяте с повече от една наведнъж. Може да ви се спи много, но да не почивате пълноценно заради постоянните позиви на пикочния мехур. Безсънието е друго характерно явление за този момент на бременността, което прави потърпевшите дами много раздразнителни и неспокойни.
– Апетитът ви и чувството за глад могат да ви връхлетят с нова сила.. Вашите малки хора започват да инициират процесите на храносмилането им, техните желания и предпочитания могат да ви се отразят. Бебетата вече имат директно отношение към консумацията на храна през амниотичната течност. Ето защо, ако техният избор на храна се различава от вашия, има огромен шанс тялото ви да ви сигнализира да поемете това, което бебето иска.
– Плътното млечно бяло на цвят вагинално течение продължава и през тази седмица. Има тенденция секрецията от влагалището да се увеличава, докато не се родят децата, тъй като това е идеалният начин тялото да гарантира хигиената на вагината и чистотата на родилния канал, за да запази бебетата в безопасно, когато минават през него.
Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 21 гестационна седмица?
От една страна може да се сбогувате с предишните симптоми, които първоначално сте имали, но от 21 гестационна седмица – пред вас може да се разкрият нови параметри на бременността:
– Много жени, които са бременни за първи път и то с близнаци, са склонни да изпаднат в паника, когато почувстват контракции в началото на бременността. Някои жени изпитват незначителни такива, веднага след като влязат в 17 гестационна седмица с близнаци, докато повечето започват да усещат контракции именно от 21 гестационна нататък. Тези контракции се наричат Бракстън-Хикс и са подготвителни. Обикновено те траят около половин минута. Точно както бебетата практикуват различни телесни функции, тези контракции са начинът, по който тялото ви се упражнява за процеса на раждане
– Матката продължава да се разширява, за да направи място за всички бебета, които скоро ще изпълнят цялото пространство вътре с бързия си растеж. Това разширяване трябва да бъде понесено от кожата ви, която завършва сериозно да се разтяга и опъва. Появата на стрии при бременност, които може да са били само в няколко области на тялото, може да започнат да се виждат и на други места. Понякога разтягането може да причинява силен сърбеж.
– Гърдите ви също ще се увеличат по размер, заедно с корема ви. Ранната лактация може да започне точно сега и да забележите изтичане около зърната или в сутиена си периодично.

Какъв е коремът на бременна жена в 21 гестационна седмица с близнаци?
Чакате ли красивия бременен корем, който виждате в реклами или по интернет? Е, вие сте близо до постигането на такъв корем през идните седмици. В случай на множество бебета, тъй като кожата на корема се простира екстензивно, някои движения на бебетата могат да бъдат видими понякога.

Ултразвук в 21 гестационна седмица с близнаци
Всички ултразвукови прегледи, които са били пропуснати през предходната седмица, ще бъдат завършени тази седмица, заедно с всички допълнителни изследвания. Бебетата ви ще се виждат много ясно, даже и в моменти, в който се вижда как поглъщат и се движат наоколо.

Какво да ядете в 21 гестационна седмица?
21 гестационна седмица бележи важен момент в хранителните ви навици. Бебетата вече различават вкусове и дегустират всяко нещо, което вие консумирате. Това може да създаде основата за хранителните им навици напред в живота. Ето защо е необходимо да се придържаме към здравословни хранителни продукти и да стоите далеч от всичко, което може да е малко твърде наситено по миризма или аромат.

Съвети за грижа за бременността в 21 гестационна седмица
Повечето от промените, които настъпват в 21 седмица на бременността с няколко бебета обикновено зависят от това как се грижите за собственото си тяло.

Източници за изготвяне на статията 21 гестационна седмица с близнаци:
https://www.checkpregnancy.com/twin-pregnancy-symptoms-facts/
https://parenting.firstcry.com/articles/21-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация