БременностЗдраве

Стрии при Бременност

Обновена: 03-11-2013

Стрии при бременността е една от най – дискутираните теми относно промяната на организма по време на бременността. Почти всяка жена се страхува от тях и повечето жени избягват да говорят за тяхната поява. Стриите се появяват при 50% до 90% от всички бременни жени, обикновено се проявявят в по – късната половина от бременността, особено през последните месеци на бременността по корема, гърдите, бедрата и седалището. Дължат се на увреждане на еластичните влакна в кожата, като тези промени са зависими от съществуващото предразположение и хормонални въздействия.
По кожата се отбелязват червеновиолетови ивици, които изблед­няват след раждането. По-силно изразените изменения остават.

Превантивни мерки за премахване на стриистрии при бременност
Ежед­невните масажи в продължение на най-малко 15 минути могат да доведат до ограничаване на тяхната изразеност след раждането. С помощта на козметично масло или мазен крем се провежда масаж с върха на пръстите при минимален натиск. По коремната стена с помощта на два пръста се повдига кожата сектор по сектор. Пре­поръчва се също така предпазливо провеждане на кръгов масаж на гърдите. Въздушни бани, ежедневно измиване с постепенно по-хладка до студена вода (душ) и последващо изтриване до сухо или четков масаж подобряват оросяването на кожата.
Въпреки че много хора ще ви описват кремове против стрии, истината е, че те или ще се появят по вашето тяло или няма.

Някои фактори, които могат да допринесат за появата на стрии при бременност:

  • По наследство – вашата майка или сестра е имала стрии
  • Имали сте стрии в предишна бременност – може да ги получите отново
  • Наддаване на тегло – бързо или прекомерно наддаване
  • Хранителния режим – ако не се хидратирате тостатъчно, кожата загубва своята гъвкавост
  • Етнос – африканските жени и американките ги получават по – малко

Консултирайте се с вашият лекар, относно стриите при бременността, той може да ви упъти най – добре какво да предприемете като кремове и т.н.

Стадии на Бременността

Следваща публикация

Също може да Ви хареса

Коментари

Оставете коментар

падане на тапата

Падане на Тапата

Падане на тапата при бременност е трудно да бъде предсказана. Когато тази слузеста запушалка се отдели и ...
Бременност
биохимична бременност

Биохимична Бременност

Много от съвременните жени имат проблеми с забременяването. Според експертите почти 70% от всички ранни бременности приключват ...
Бременност