Болки в Гърдите при Бременност

Какво трябва да знаем за появата на болки в гърдите при бременност!
Много неща могат да предизвикат болки в гърдите при бременност и е важно да се има предвид, че една бременна майка неизбежно ще изпитва различни болки по време на бременността. Болката в гърдите, макар и страшна на моменти, не е задължително да е винаги опасна. Тя може да бъде причинена от някои храни, или може да бъде знак, че нещо друго е много погрешно. Ако изпитвате болки в гърдите при бременност, не трябва да чакате, а да се свържете възможно най–скоро с вашия лекар.

Какви са най–честите причини за болки в гърдите при бременност?
Киселини: Тези болки може да бъдат причинени от лошо храносмилане, газове или ядене на определени храни. Ако сте страдали от киселини преди бременността, е важно да обсъдите това с вашия лекар. Ако приемате добавки с желязо, не приемайте антиациди в същото време, защото антиацидите могат да повлияят способността на тялото да абсорбира желязото.
Храносмилане: Стомашното неразположение възниква, когато газовете са в капан в стомаха ви. Това може да причини силни болки в гърдите при бременност (и не само) за продължителни периоди от време, така че е важно да избягвате храни, които ви причиняват лошо храносмилане. Симптомите на лошото храносмилане и киселините често се влошават след 27–та седмица на бременността.
Натиск от страна на бебето: бебето расте, тялото ви се преобразува. По време на тази трансформация натискът върху вашите