Болки в Кръста при Бременност

Какво трябва да знаем за така неприятните пробождащи и силни болки в кръста при бременност?
Болки в кръста при бременност са обичайно явление. Някъде между ½ и ¾  от бременни жени ги имат на някакъв етап от бременността. Въпреки това има много неща, които можете да бъдат направени от вас за облекчаване на дискомфорта и за предотвратяване на превръщането на тези болки в дългосрочен проблем. Ако имате силни болки в кръста, докато сте бременна, опитайте се да не се тревожите прекалено, че те ще повлияят негативно на самото раждане. С правилно лечение това се случва много рядко.

Каква е причината за болките в кръста по време на бременност?
Има по–голяма вероятност да изпитате болки в кръста по време на бременността, ако сте с наднормено тегло или ако това не е първата ви бременност.
В следващите редове ще ви покажем някои различни причини за болката в кръста при бременност:
Наддаване на прекомерно тегло: По време на една здравословна бременност жените обикновено качват между 9 и 16 кг. Гръбначния стълб на жената трябва да поддържа това тегло, което не е никак малко и това може да доведе до болки в кръста. Теглото на растящо бебе и матката също оказват натиск върху кръвоносните съдове и нерви в областта на таза при бременната жена.
Промени в позата: Бременността променя центъра на тежестта на тялото ви. Като резултат можете постепенно, дори без да забележите, да започнете да променяте позата и начина, по който се движите. Това след себе си може да доведе до силни болки или