Прегледана и обновена на 12-11-2018

Какви са различните възможни причини за появата на болки в кръста и яйчниците при ранна бременност?
Когато една жена зачене, тя трябва да се приготви психически за това, че я очакват някои естествено спохождащи състоянието болки, които са неизбежни и други болки, които трябва да бъдат споделени незабавно на вашия лекар. Някои болки възникнат в началото на бременността, някои се появят по-късно с напредването й, а други спохождат целия период до моментът на раждането. И все пак, ако една жена изпитва някакви болки в яйчниците и кръста си, това понякога може да не е добър знак. Болката в яйчниците, корема, тазовата област или вагиналната област трябва да бъдат докладвани на наблюдаващия ви лекар гинеколог незабавно, независимо от това в кой триместър от бременността сте. Разбира се това трябва да се случи особено бързо ако имате такъв дискомфорт в първия триместър. Тази болка може да бъде признак на нещо по-сериозно като например:
Извънматочна бременност
Спонтанен аборт
Маточни фиброми
– и други медицински състояния

болки в кръста и яйчниците при ранна бременност

Болки в кръста и яйчниците при ранна бременност може да се почувства еднократно или да се превърне в хроничен проблем, така че е важно да се провери гинеколог, ако имате чувство за болка в тази област.

Ако това е първата бременност на жената, може да й бъде трудно да прецени и да локализира дали болката действително е в яйчниците или някъде другаде в същата област. Ако не сте сигурни, винаги трябва да търсите медицинска помощ, за да се направи оценка на състоянието ви. Болката в кръста и в яйчниците в ранна бременност може да бъде следствие от други проблеми като например:
– Камъни в бъбреците
– Инфекция или заболяване на жлъчния мехур
Запек при Бременност
– Апендицит
– Инфекция на пикочния мехур или инфекция на пикочните пътища
Кисти на яйчниците
Бактериална инфекция във вагиналната и тазова област

Разбира се тези състояния при различните жени може да се появят или да не се появят. Също така може да попаднете в близки състояния не само при ранна бременност, а и през останалите гестационни седмици от бременността, затова редовно посещавайте вашия гинеколог за да следи вашето състояние по график.

Много е лесно да се сбърка болката в кръста и в яйчниците и другите репродуктивни органи с болка в коремната и тазовата области. Това е така, защото всички тези органи и системи са разположени в по-ниската част  на коремната област . Много жени развиват кисти на яйчниците, когато са в детеродна възраст, за които даже не разбират и те идват и си отиват от само себе си. Ако си мислите за забременяване и сте склонни към развитие на кисти на яйчниците или яйчникови болка – още  преди да забременеете, трябва да потърсите лекарска помощ и да разберете естеството на проблема. Някои кисти могат да бъдат ракови и бременността не е добра идея, ако имате налични кисти на яйчниците, които не са преценени от гинеколог.

Гаденето през бременността почти винаги върви заедно с болка в яйчниците. Ако изпитвате гадене с болка, не забравяйте първо да уведомите вашия лекар. Той може да прецени и да ви посъветва да започнете да се храните на по-малки порции, но същевременно по-често през деня. Ако сте бременна и имате активен сексуален контакт, може да почувствате болка в кръста и яйчниците след полов акт. За съжаление вашият лекар може да ви посъветва да спрете да правите секс, докато той успее да определи причината за вашата болка и дали сексът трябва да се случва. Секс по време на бременност може да влоши състоянието на някои органи в таза и коремната област, така че е най-добре да се потърси медицинска помощ.

Какво може да бъде лечението при болки в кръста и яйчниците при ранна бременност?
Когато става въпрос за адекватно лечение при болка в яйчниците или кръста, то може сериозно да варира според конкретната ситуация. Вашият лекар трябва първо да определи дали болката е действително в яйчниците или в друг орган в непосредствена близост до тях. След като лекарят ви представи точна и ясна диагноза, той ще бъде в състояние да ви посъветва или да ви даде правилното лекарство за намаляване на размера на болката, така че да няма опасност за успешното завършване на вашата бременност и да изминете пътя на бременността успешно и имате едно леко и безпроблемно раждането на едно здраво бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Как се Мери Температура на Бебе

Previous article

Ацидоза

Next article