Бременност

Болки в Кръста и Яйчниците при Ранна Бременност

Обновена: 12-11-2018

Какви са различните възможни причини за появата на болки в кръста и яйчниците при ранна бременност?
Когато една жена зачене, тя трябва да се приготви психически за това, че я очакват някои естествено спохождащи състоянието болки, които са неизбежни и други болки, които трябва да бъдат споделени незабавно на вашия лекар. Някои болки възникнат в началото на бременността, някои се появят по-късно с напредването й, а други спохождат целия период до моментът на раждането. И все пак, ако една жена изпитва някакви болки в яйчниците и кръста си, това понякога може да не е добър знак. Болката в яйчниците, корема, тазовата област или вагиналната област трябва да бъдат докладвани на наблюдаващия ви лекар гинеколог незабавно, независимо от това в кой триместър от бременността сте. Разбира се това трябва да се случи особено бързо ако имате такъв дискомфорт в първия триместър. Тази болка може да бъде признак на нещо по-сериозно като например:
Извънматочна бременност
Спонтанен аборт
Маточни фиброми
– и други медицински състояния

болки в кръста и яйчниците при ранна бременност Болки в кръста и яйчниците при ранна бременност може да се почувства еднократно или да се превърне в хроничен проблем, така че е важно да се провери гинеколог, ако имате чувство за болка в тази област.

Ако това е първата бременност на жената, може да й бъде трудно да прецени и да локализира дали болката действително е в яйчниците или някъде другаде в същата област. Ако не сте сигурни, винаги трябва да търсите медицинска помощ, за да се направи оценка на състоянието ви. Болката в кръста и в яйчниците в ранна бременност може да бъде следствие от други проблеми като например:
– Камъни в бъбреците
– Инфекция или заболяване на жлъчния мехур
Запек при Бременност
– Апендицит
– Инфекция на пикочния мехур или инфекция на пикочните пътища
Кисти на яйчниците
Бактериална инфекция във вагиналната и тазова област

Разбира се тези състояния при различните жени може да се появят или да не се появят. Също така може да попаднете в близки състояния не само при ранна бременност, а и през останалите гестационни седмици от бременността, затова редовно посещавайте вашия гинеколог за да следи вашето състояние по график.

Много е лесно да се сбърка болката в кръста и в яйчниците и другите репродуктивни органи с болка в коремната и тазовата области. Това е така, защото всички тези органи и системи са разположени в по-ниската част  на коремната област . Много жени развиват кисти на яйчниците, когато са в детеродна възраст, за които даже не разбират и те идват и си отиват от само себе си. Ако си мислите за забременяване и сте склонни към развитие на кисти на яйчниците или яйчникови болка – още  преди да забременеете, трябва да потърсите лекарска помощ и да разберете естеството на проблема. Някои кисти могат да бъдат ракови и бременността не е добра идея, ако имате налични кисти на яйчниците, които не са преценени от гинеколог.

Гаденето през бременността почти винаги върви заедно с болка в яйчниците. Ако изпитвате гадене с болка, не забравяйте първо да уведомите вашия лекар. Той може да прецени и да ви посъветва да започнете да се храните на по-малки порции, но същевременно по-често през деня. Ако сте бременна и имате активен сексуален контакт, може да почувствате болка в кръста и яйчниците след полов акт. За съжаление вашият лекар може да ви посъветва да спрете да правите секс, докато той успее да определи причината за вашата болка и дали сексът трябва да се случва. Секс по време на бременност може да влоши състоянието на някои органи в таза и коремната област, така че е най-добре да се потърси медицинска помощ.

Какво може да бъде лечението при болки в кръста и яйчниците при ранна бременност?
Когато става въпрос за адекватно лечение при болка в яйчниците или кръста, то може сериозно да варира според конкретната ситуация. Вашият лекар трябва първо да определи дали болката е действително в яйчниците или в друг орган в непосредствена близост до тях. След като лекарят ви представи точна и ясна диагноза, той ще бъде в състояние да ви посъветва или да ви даде правилното лекарство за намаляване на размера на болката, така че да няма опасност за успешното завършване на вашата бременност и да изминете пътя на бременността успешно и имате едно леко и безпроблемно раждането на едно здраво бебе.

Как се Мери Температура на Бебе

Предишна публикация

Comments

Comments are closed.