Прегледана и обновена на 17-11-2016

Информация за жените при които са се появили болки в яйчниците при бременност!
Когато жената разбере, че е бременна, тя ще трябва да осъзнае и приеме, че това състояние ще бъде спохождано от някои болки, които са неизбежни и други болки, които трябва да бъдат казвани веднага на нейния наблюдаващ лекар. Някои болки се появяват в ранна бременност, някои се проявяват в по–късните етапи на бременността, а други се появяват по протежение на цялата бременност. Все пак, ако една жена изпитва болки в яйчниците при бременност, това обикновено не е добър знак. Болките в яйчниците, корема, тазовата област или вагиналната област трябва да бъдат консултирани задължително и незабавно с вашия лекар, независимо от това в кои триместър сте от бременността.

Особено предпазливи трябва да бъдете, ако сте почувствали болки в яйчниците в първия триместър на бременността. Това може да бъде признак на нещо по–сериозно като:
Извънматочна бременност
– Моларна бременност
Спонтанен аборт
– Маточни фиброми
Ендометриоза
Поликистоза на яйчниците

болки в яйчниците при бременност

Всички появили се болки в яйчниците при бременност може да се проявят еднократно или да станат хроничен проблем, така че е много важно да се провери естеството на този проблем. Ако чувствате болка в тази област, се обадете на гинеколога си.

Какви са възможните най – чести причини за болки в яйчниците при бременност?
Ако това е първата бременност на жената, на нея може да и бъде трудно да разберете дали болката е действително в яйчниците или някъде другаде в същата област. Ако не сте сигурни точно какво се случва с вас, за безопасността на бременността ви, винаги трябва да се потърси лекарска помощ и съвет.

Появата на болки в яйчниците при бременност може да бъде показател за други проблеми като например:
– Камъни в бъбреците
– Инфекция или друго заболяване на жлъчния мехур
– Запек
– Апендицит
– Инфекция на пикочния мехур или инфекция на пикочните пътища
– Кисти на яйчниците
– Бактериална инфекция в областта на матката или таза

Много е лесно да сбъркате появилите се болки в яйчниците при бременност или другите репродуктивни органи с болки в коремната или около тазовата област. Това е така, защото всички тези органи и части са разположени в една и съща област на човешкото тяло – долната част на корема. Много често жените страдат от кисти на яйчниците, които се появяват по време на  детеродната възраст и си отива с приключването на етапа. Ако вие мислите за забременяване, но знаете, че сте податливи към кисти на яйчниците или имате болки в яйчниците, преди да забременеете, трябва да потърсите медицинска помощ и да разрешите проблема предварително. Кистите може да бъдат ракови образования и затова трябва да се направят изследвания, тъй като бременността в такова положение никога не е добра идея.

Почти винаги появилите се болки в яйчниците при бременност са почти винаги споходени от гадене и неразположение. Ако сте изпитали гадене заедно с болките си, не забравяйте първо да кажете на вашия лекар. Той или тя може след това да ви посъветва да започнете да ядете малки порции храна по няколко пъти на ден. Ако сте бременна и имате регулярни сексуални контакти, можете да почувствате болки в яйчниците и докато правите секс. За съжаление вашия лекар може да ви посъветва да спрете да правите секс, докато той или тя може да определи причината за болката и дави разреши да подновите отново сексуалните си контакти. Сексът по време на бременност е красив и емоционален, но може да навреди на някои органи в рамките на тазовата ви и коремна области, което също да ви причини болки, така че е най–добре да се потърси лекарска помощ своевременно.

Какво лечение може да се предприеме при появата на болки в яйчниците при бременност?
Когато става въпрос за лечение на болки в яйчниците при бременност, то може да варира по своето естество. Вашият лекар трябва най–напред  да определи дали болката е действително в яйчниците или в друг орган в непосредствена близост. Обикновено той прави това чрез използване на ултразвук или взимане на секрети. След като вашият лекар диагностицира от къде идват болките ви, той ще може да ви посъветва или да ви даде правилното лекарство за намаляване на размера на болка. Предвид това, че сте бременна, гинекологът ви ще реши кое лечение ще е възможно най–безопасно за вас и за плода ви. Ако не се изисква медикаментозна намеса, докторът вероятно ще ви препоръча повече почивка, никакво вдигане на тежести и вечерни външни промивки с лайка или смрадлика. Ако имате доверие и на хора, които се заминават с хомеопатия или фитолечение, можете да се посъветвате и с тях за безопасни препарати или билки. Може би чрез тях ще успеете да подобрите вашето състояние и да избегнете дискомфорта от появилите се болки в яйчниците при бременност, така че пълноценно да се насладите на цялата си бременност!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Фоликули на Яйчниците

Previous article

Забременяване с Близнаци

Next article