Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци от Bremennost.bg – Бременност и Раждане :) !!! В следващите редове ви разказваме за 20 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако нямате многоплодна бременност и носите един плод вижте 20 гестационна седмица.

Вие успяхте! Вече официално сте на 50% от износването на бебетата. Повечето жени в този период се чувстват във възторг от състоянието си – те са енергични, уверени и спокойни, неприятните симптоми вече ги няма или поне не са със силата, с която са ги затормозявали в началото.

20 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 20 гестационна седмица с близнаци?
Знайте, че вашата 20 гестационна седмица от бременността с близнаци има огромно значение за развитието на бебетата. Едно от най-важните вътрешни промени, които децата ви преживяват, е развитието на способността да различават отделни вкусове. Те може да не са в състояние да идентифицират конкретен вкус, но могат да усещат разликите. Около тази седмица бебетата започват да поглъщат амниотичната течност, чрез която получават хранителни вещества. Тази течност може да променя вкуса си въз основа на това, което майката е консумирала. През повечето от времето вкусът има сладникав вкус и наподобява същия аромат като този на кърмата. Съчетано с рефлексната склонност да смучат палците си, когато пият течността, това е първото трениране за сукане при кърмене.
Близнаците започват да формират собствена биологична полова идентичност. Мъжките бебета са развили малък пенис, докато техните скротумни торбички ще започнат да се спускат надолу, за да образуват тестисите. По същия начин женските бебета ще са развили яйчниците си с повече от 5 000 000 яйца, които вече са се образували вътре в тях, което има тенденция да се намали до момента, в който се появят на бял свят. Матката също се доближава до своя завършен вид, а вагиналният канал започва растежа си точно през тази седмица.
В 20 гестационна седмица с близнаци повечето бебета растат с около един сантиметър от миналата седмица и са около 15 да 16 см, измерени от главата до дупето. Теглото им се увеличава с приблизително 40-60 грама. Малките ви съкровища ще са големи колкото голям банан през тази седмица и ще тежат около 300 грама.

Какви са промените, които настъпват при майката в двадесета гестационна седмица?
Жената надава между 0,6 до 0,9 кг., като през 18 гестационна седмица с близнаци общите килограми се увеличават и средно стават между 9 – 13,6 кг.
Завършването на почти половината от пътя до края на бременността започва да поставя тялото ви в състояние на спокойствие и стабилност. В тази седмица има някои типични прояви на бременността, които повлияват на тялото от вътре много по-интензивно, отколкото на външния му вид:
– Независимо дали сте била любител на фитнеса или жена, която е имала не много поддържано тяло, бременността и нара