Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Информация за 22 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако не носите близнаци прочетете 22 гестационна седмица.

През 22 гестационна седмица може да усетите, че бременността с близнаци е трудна задача. Движенията на бебетата стават все по-силни и отчетливи по всяко време на денонощието и вие трябва да се нагодявате към тях, за да можете пълноценно да почивате. Бързият темп на растеж на близнаците води до покачване на вашите килограми, което допълнително ви носи затруднения като болки в гърба при бременност, киселини при бременност, подуване на краката при бременност, крампи и т.н. Но все пак това е златната фаза на бременността, където вие преливате от енергия и сте вдъхновени за бъдещето с вашите дечица.

22 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 22 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Теглото на вашите деца продължава да се увеличава през цялата продължителност на бременността. Ако през предишната седмица бебетата се фокусират повече върху основните части на оцеляването и набавянето на енергия, през тази седмица вниманието им се измества към възприемане на околната среда. Сетивата получават нов тласък в развитие им, тъй като очите започват да увеличават силата си и в ушите им се засилва способността да разпознават различни звуци. Утробата е по-тиха в сравнение с външния свят, благодарение на цялото покритие и защита, които тя има. Въпреки това бебетата ви могат да чуят много звуци, които съществуват в тялото си, като започнем от сърдечния ви ритъм, през пулса ви, гласа ви, и стигнем до някои външни източници.Не спирайте да говорите на бебетата си, защото те ще развият афинитет към гласа ви, особено от тази седмица нататък.
Мозъкът на близнаците започва да тества мускулната сила и неговите капацитети, карайки бебета да затворят юмруците си и да опитват да хващат всичко около тях – това може да е пъпната връв или повърхността на матката, или дори едно друго, ако са в обща торбичка.
Повечето бебета по това време все още имат тънка и дори прозрачна кожа. Но през следващите месеци, мастните отлагания на телата им започват да се увеличават и кожата се простира правилно, превръщайки бебетата в сладки топчици за гушкане!
Продължавайки традицията за сравняване на размера на бебетата с плодове, през 22 гестационна седмица ще ги поставим наравно с хубав кокосов орех. Повечето бебета са около 24-28 см на дължина, а теглото им е около 400 грама. Близнаците и тризнаците ще бъдат сравнително по-малки от тези стойности и