Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Тук ще разкажем за 24 гестационна седмица от бременността с Близнаци, но ако вие сте с еднолодна бременност прочетете 24 гестационна седмица.

Много жени успешно носят близнаци или кратните в утробата на 24 седмици, без да знаят какво да очакват напред. Обикновено към края на шестия месец, или 24 гестационна седмица, бременната жена осъзнава, че животът й напълно ще се промени след раждането, което все повее приближава. Не би трябвало да се безпокоите, защото всичко ще е наред и ще протече нормално. Растящото ви коремче ще започне да ви създава неудобства, но въпреки тези дребни дразнения – помнете, че именно това е знак, показващ, че вашите бебета се развиват по правилния начин.

24 гестационна седмица с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 24 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Основният аспект на растежа на бебетата ви ще бъде около нарастването на теглото им, което се увеличава със всяка изминала седмица. Заедно с развитието и втвърдяване на костната структура, мускулите също получават ускорение в развитието си.
Повечето ултразвукови изследвания с висока резолюция през тази гестационна седмица – ще ви покажат лицата на вашите близнаци. При много от бебетата лицата са на етапа на завършеност. Пигментацията, която превръща косата в черна на цвят – се случва в последните етапи на бременността.
Въпреки че белите дробове все още не са напълно развити, размерът им е по-голям от преди, което води до оформянето на разклонената структура, която ще играе решаваща роля за абсорбирането на кислорода от въздуха. Те трябва да бъдат адекватно развити, така че бебетата да може да започнат да получават кислород точно от първия си дъх. Дотогава всички бебета дишат в амниотичната течност.
Движенията на бебетата ще бъдат силно изразени в сравнение с предходните месеци.. Зрението също се развива на този етап, въпреки че все още те не могат да разграничат обектите. Всичко, което могат да направят, е да знаят разликата между тъмнината и светлината и да отговорят на промените по съответен начин.
В 24 седмица от бременността близнаците ще бъдат дълги около 30 сантиметра и ще тежат близо 550-600 грама. Представете си, че държите голям пъпеш в ръцете си. Така ще се почувстваш, ако държите бебетата си си сега.

Какви са промените, които настъпват при майката в 24 гестационна седмица с близнаци?
В 24 гестационна седмица от бременността с близнаци жената надава средно между 0,6 до 0,9 кг за седмица. От началото на бременността жената вече е добавила средно между 11.3 – 17.2 кг.

Общите промени, които една жена може да забележи около 24 гестационна седмица обикновено са:
– Жените са във възторг като наблюда