Прегледана и обновена на 24-10-2020

Бременност с Близнаци :) !!! Почти не остана и вече сме в 37 гестационна седмица от бременността с близнаци, но за пореден път ще напомним за хората които има едноплодна бременност да се прехвърлят в друга публикация в Bremennost.bg, а именно 37 гестационна седмица.

Накрая на пътя сте! Ако близнаците ви не са се появили до 37 седмица, почти сигурно е, че това ще се случи именно сега. Предстои наистина вълшебен момент за майката и бащата, тъй като те ще могат да видят невероятните прилики между близнаците си и да наблюдават как те реагират на всичко за първи път извън утробата. Раждането е много болезнен процес, без значение колко лекарства се използват от жената, както физически, така и емоционално, но в рамките на секунди след появата на бебетата – вие ще осъзнаете, че всичко си е заслужавало.
Напълно разбираемо е в 37 седмица да сте крайно изтощени и уморени от привидно несвършващата бременност. Почти всяка жена очаква с нетърпение родилните болки. Необходимо е да се знае, че това може да отнеме още няколко дни, може би дори една седмица или повече. Раждането на бебета в 37 гестационна седмица от бременността ще бъде чудесно за тях, но ако те останат във вашата матка още малко време, това ще е изцяло в тяхна полза.

37 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 37 гестационна седмица от бременността с близнаци
Може да се изненадате да узнаете, че бебетата ви все още напредват в развитието си в матката ви дори след като вече са изминали 37 седмици. В интерес на истината, растежът и напредъкът на бебетата продължават напред, независимо дали са вътре във вас или навън.
Всички дейности са репетирани многократно от бебетата в матката, като тялото и мозъка работят в синхрон, за да се установи, че всичко работи точно, както трябва. Вашите малки сега ще започнат да примигват с очите си. Два основни фактора, за да се пазят бебетата в безопасност във външния свят също започват да достигат много добро ниво на завършеност около тази седмица, а именно имунната система и терморегулаторната система на организма.
За да се запази тялото в безопасност от всякакви външни инфекции или фактори, които могат да навредят на бебето, имунната система изгражда силна защитна мрежа. След като децата се родят, хранителните вещества и антителата, присъстващи в кърмата, продължат да работят в това отношение, за да подобрят способността за борба с всякакви опасни външни фактори. По същия начин, бебетата трябва да държат телесната си температура в определена степен. Матката и амниотичната течност постоянно се адаптират, за да направят околната среда благоприятна. В реалния свят, мазнините, които бебетата трупат, са това, което ги държи топли и им помага да останат живи. Това е основната причина повечето лекари да предпочитат раждания, които след 37 седмица, тъй като бебетата вече имат доста добър слой мазнините до тогава.
Последните стадии на бременността са доста интензивни по отношение на растежа на децата. Теглото им търпи покачване от около 30 грама на ден. Те са с дължина около 47-48 см, съчетана с индивидуално тегло от около 2,7 кг.

Какви са промените, които настъпват при майката в тридесет и седма гестационна седмица?
Тъй като датата на раждането е по-близка от всякога, повечето от промените, които възникват в тялото ви, са най-вече зоните, където са вашите бебета:
Коремът ви ще спада надолу предвид спускането на бебетата и промяната в ориентацията им, за да бъдат готови за излизането навън. Това улеснява дишането ви значително.
Спадането на бебетата в матката може да е добър знак, който да покаже започващо раждане. Страничен ефект в резултат на това внезапно изместване на теглото е промяната, която походката и позата ви претърпят. Може да получите някои непоносими болки в долната част на гърба. Пикочният ви мехур ще понесе също много голям натиск. Това ще доведе до многократните посещения в тоалетната през деня. Това прави повечето жени изтощени и раздразнени, повече всякога.
– През 37 седмица от бременността почти всяка жена би търсила знаци, които могат да кажат, че бебетата са на път. Фалшивите аларми не са необичайни. Бракстън-Хикс контракциите стават по-силни и по-чести, тъй като тялото ви се подготвя активно. Аналогично – вагиналното течение също се увеличава и става по-гъсто и по-плътно. Ако видите някакъв кафяв или червеникав цвят в него, това може да е признак за падане на тапата ви, което би означавало, че можете да очаквате раждане до броени дни.

Какви са най-честите симптомите на бременността през 37 гестационна седмица с близнаци?
Няколко стари симптома могат да се завърнат за последен път, за да ви смутят, преди да изчезнат завинаги:
Коремът ви може да изглежда огромен, даже плашещ – въпреки това, бебетата ви все още растат и това ще продължи да предизвика нарастване на корема ви докато не родите. Затова няма да е изненада, ако забележите нови стрии в областта. Използвайте кремове за намаляването им, защото те се третират трудно и пълното им изчезване е невъзможно.
Сексуалната ви активност може да продължи на този етап, ако сте получили одобрението на вашия лекар. Сексът обикновено е причината, поради която много жени виждат леки признаци на кръв във вагиналния си секрет. Добре е да се допитате до лекаря си незабавно, ако това се случи.
Нещо от миналото вероятно ще се върне отново, а именно появата отново на гадене при бременност. Налягането на матката спрямо стомаха ви причини чувство на позиви за повръщане понякога.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 37 гестационна седмица?
Спускането на бебетата ще е най-голямата промяна, която коремът ви ще претърпи през тази седмица. Мястото на бебетата е силно ограничено, така че техните ритници може да се усещат право в ребрата ви, което може да е доста болезнено.

Ултразвук в 37 гестационна седмица с близнаци
Рядко лекарите провеждат ултразвук на този етап, освен ако не наблюдават усложнена бременност и трябва да гарантират добрата крайна развръзка. Повечето ехографски наблюдения целят да покажат дали бебетата са готови да излизат.

Какво да ядете в 37 гестационна седмица?
Консумирайте лека и питателна храна като плодови смутита, печени зеленчукови чипсове или салати. Сведете до минимум яденето на пикантна храна, защото тя може да помогне за предизвикване на раждането. Свежият сок от ананас е силно препоръчителен, тъй като помага за омекотяване на шийката на матката.

Раждане на близнаци в 37 гестационна седмица
Повечето лекари препоръчват близнаците да се появят именно в 37 седмица от бременността, тъй като е известно, че това значително намалява рисковете от мъртво раждане или смърт на новородените бебета. Ако близнаците останат в матката по-дълго от необходимото, стеснената зона може да се окаже фатална за тях. Но ако се появят по-рано от тази седмица, процентът им за оцеляване също не е на максимум. В този случай, 37-та седмица има тенденция да бъде равновесният момент за раждането, който удовлетворява и двете условия ефективно.

Източник:
1. https://parenting.firstcry.com/articles/37-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/
2. https://www.checkpregnancy.com/twin-pregnancy-symptoms-facts/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

36 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Previous article

38-39-40 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Next article