Прегледана и обновена на 24-10-2020

Бременност с Близнаци :) !!! Почти не остана и вече сме в 37 гестационна седмица от бременността с близнаци, но за пореден път ще напомним за хората които има едноплодна бременност да се прехвърлят в друга публикация в Bremennost.bg, а именно 37 гестационна седмица.

Накрая на пътя сте! Ако близнаците ви не са се появили до 37 седмица, почти сигурно е, че това ще се случи именно сега. Предстои наистина вълшебен момент за майката и бащата, тъй като те ще могат да видят невероятните прилики между близнаците си и да наблюдават как те реагират на всичко за първи път извън утробата. Раждането е много болезнен процес, без значение колко лекарства се използват от жената, както физически, така и емоционално, но в рамките на секунди след появата на бебетата – вие ще осъзнаете, че всичко си е заслужавало.
Напълно разбираемо е в 37 седмица да сте крайно изтощени и уморени от привидно несвършващата бременност. Почти всяка жена очаква с нетърпение родилните болки. Необходимо е да се знае, че това може да отнеме още няколко дни, може би дори една седмица или повече. Раждането на бебета в 37 гестационна седмица от бременността ще бъде чудесно за тях, но ако те останат във вашата матка още малко време, това ще е изцяло в тяхна полза.

37 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 37 гестационна седмица от бременността с близнаци
Може да се изненадате да узнаете, че бебетата ви все още напредват в развитието си в матката ви дори след като вече са изминали 37 седмици. В интерес на истината, растежът и напредъкът на бебетата продължават напред, независимо дали са вътре във вас или навън.
Всички дейности са репетирани многократно от бебетата в матката, като тялото и мозъка работят в синхрон, за да се установи, че всичко работи точно, както трябва. Вашите малки сега ще започнат да примигват с очите си. Два основни фактора, за да се пазят бебетата в безопасност във външния свят също започват да достигат много добро ниво на завършеност около тази седмица, а именно имунната система и терморегулаторната система на организма.
За да се запази тялото в безопасност от всякакви външни инфекции или фактори, които могат да навредят на бебето, имунната система изгражда силна защитна мрежа. След като децата се родят, хранителните вещества и антителата, присъстващи в кърмата, продължат да работят в това отношение, за да подобрят способността за борба с всякакви опасни външни фактори. По същия начин, бебетата трябва да държат телесната си температура в определена степен. Матката и амниотичната течност постоянно се адаптират, за да направят околната среда благоприятна. В реалния свят, мазнините, които бебе