36 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Бременност с Близнаци :) !!! Продължаваме с 36 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако вие сте бременна и носите едно бебе, то прочетете преди това 36 гестационна седмица.

В 36 седмица от бременността с близнаци, вие вече сте почти в края на 9 месечното пътуване. Докато медицински раждането на този етап все още се разглежда като преждевременно, повечето бременни майки желаят то да се случи незабавно, тъй като те са доста изморени. Бременността ви е достигнала доста добър етап и всички крайни процеси на растеж ще завършат именно сега. Вярвайте в себе си и спазвайте препоръките на вашия лекар, което е един чудесен начин да се гарантира, че нещата ще се стекат по най-добрия възможен начин.

36 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 36 гестационнна седмица от бременността с близнаци?
В 36 гестационна седмица от бременността малките в матката ви са имали повече от достатъчно време да пораснат до степен, която позволява на телата им да функционират напълно ефективно щом излязат във външния свят.
Един от най-важните процеси, които помагат в подпомагането на живота извън матката, е дишането. В тази седмица бебетата ви ще имат напълно зрели дробове. Следователно – ако малките бъдат родени в този момент, те няма да изискват допълнителна медицинска помощ за дишането си. Космената обвивка на телата на бебетата обикновено изчезва около тази седмица. Бебетата ви вече са се научили как да смучат правилно, което гарантира способността им да сучат мляко след раждането по правилния начин. Що се отнася до зъбите им, всички те са се развили правилно дълбоко под венците и ще започнат да се издигат към повърхността през идните месеци след раждането.
Повечето от най-важните процеси като циркулацията на кръвта, отбранителните способности на имунната система, обработката на течности и тяхното филтриране от бъбреците, секрецията на специфични ензими в черния дроб, достигат точка на оптимално функциониране . Ето защо бебетата, които се раждат в 36 седмица на бременността, изискват да бъдат под лекарско наблюдение само за няколко дни, преди да могат да бъдат отведени у дома и да започнат да живеят щастливо.
На този етап бебетата са с дължина от главата до петите около 44-45 см и всяко дете е с приблизително тегло от 2,4-2.5 кг.

Какви са промените, които настъпват при майката в 36 гестационна седмица с близнаци?
Бременната жена в този в последния 9 месец от бременността с близнаци продължава да надава с около 0, кг., като общото наддаване до 36 гестационна седмица с близнаци е средно между 17,2 – 24,5 кг.

Тъй като почти сте завършили деветте месеца от бременността, тялото ви наистина е видяло всяка възможна промяна, която може да претърпи в този етап от живота ви. Някои от промените, които могат да възникнат през тази седмица, сигнализират за евентуално започващо раждане:
Жените, които са бременни в 36 седмица, са склонни да имат много проблеми, свързани с придвижването им. Особено с близнаци, размерът на корема ви ще бъде доста голям и може да ограничи възможността да виждате всички препятствия и неравни повърхности пред вас. Бъдете много внимателни и вземете всички предпазни мерки, така че да може да запазите пълната си безопасност.
– Друга последица от нарастващия ви размер и повишаването на телесното ви тегло е разнообразието от болки в почти всяка част от тялото ви. Последните стадии на бременността, когато тялото ви се подготвя за процеса на раждане, имат склонност да направят тези болки още по-лоши.
– През 36 седмица от бременността повечето бременни жени се тревожат изключително много за това, което излиза от вагината им. Тялото, което е изключително внимателно по отношение на запазването на безопасността на бебетата, може да увеличи честотата на вагинално течение в опит да го дезинфекцира и да го запази здраво, когато бебетата преминават през него. Обикновено течението е млечно на цвят или дори безцветно, но около този стадий на бременността – може да стане по-дебело от преди, с леко кафеникав или дори розов оттенък.

Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 36 гестационна седмица от бременността?
Повечето от симптомите, които изпитвате в този момент на бременността, ще са подсилени определени признаци от предходната седмица. Те може да са много дразнещи за вас и търпението да е ключът към здравословно преминаване през тях:
– Един чест симптом, който майките имат през тази седмица, е способността отново да дишат като напълно нормално човешко същество. Това е резултат от позиционирането на децата в долната част на матката, докато се подготвят за раждане. Това спускане в долната част на таза позволява допълнително пространство в горната част на матката. След като това се случи – органите, присъстващи в гръдния кош, особено белите дробове и диафрагмата, могат да получат голямо облекчение. Те започват да се разширяват и да работят по начина, по който са свикнали, позволявайки ви да дишате дълбоко и лесно, без много усилия.
Ако спускането на бебетата прави дишането ви по-лесно, следователно това ще бъде кошмар за храносмилателната ви система. Теглото на малките и налягането на матката сега ще бъде съсредоточено върху стомаха и червата ви, което води до дразнене и повишени пристъпи на запек при бременност, киселини при бременност и лошо храносмилане.
Сънят може да изглежда като мираж в тази седмица. Можете да опитате техники за успокояване на ума и за отърваване от всички тревожни мисли. Можете да регулирате също позицията на заспиване, за да улесните тялото си.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 36 гестационна седмица?
Коремът ви ще достигне до най-закръглената си форма. Очаквайте раждането всеки момент и следете контракциите си, може да прочетете Контракции преди раждане.

Ултразвук в 36 гестационна седмица с близнаци
Всяко ултразвуково изследване, проведено през тази седмица, ще има един и само един основен фокус, който ще цели да се гарантира, че бебетата ви са готови да бъдат родени. Тяхната позиция играе ключова роля в това отношение. Всички не идеални пози ще трябва да претърпят опити да бъдат коригирани. Всички чакащи тестове и прегледи също ще бъдат опаковани.

Какво да ядете в 36 гестационна седмица?
Вече сте на края на бременността и хранителният фокус трябва да продължи да бъде правилен и пълноценен като доставя на тялото ви важните хранителни вещества. Може да се запознаете подробно с някой от тях: фолиева киселина, храни богати на желязо, храни богати на калций, храни богати на цинк и храни богати на витамин С, тъй като те могат да помогнат на бебетата във всички цикли на развитие.

Съвети за грижа за бременността в 36 гестационна седмица с близнаци:
Вашата бременност с близнаци е почти завършена и се подготвяте за раждането, така че има няколко съвета, които могат да направят края на процеса по-лесен за вас:
– Говорете с вашия лекар за това какво раждане ще се проведе при вас – естествено или секцио.
– Направете повторна проверка на вашата чанта с неща от първа необходимост за раждането и болничния престой.
– Не се въздържайте да правите леки разходки или да плувате в басейн.
– Слагайте подходящ сутиен, когато спите, ако гърдите ви се нуждаят от подкрепа.

Използвана информация:
1. https://parenting.firstcry.com/articles/36-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/
2. https://dadsguidetotwins.com/36-weeks-pregnant-with-twins/
3. https://www.babycentre.co.uk/36-weeks-pregnant-twins
4. https://www.twinstuff.com/36-weeks-pregnant-with-twins/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация