Речник

Тризнаци

Обновена: 26-09-2013

Тризнаци или така казано Три Близнака
Шансът една Бременност да приключи с тризнаци е 1 на 6400 раждания, или това е около 0,013% от всички раждания. При появата на лекарства стимулиращи овулацията, тризнаците са доста често явление в днешно време. Голяма част от това увеличение се дължи от мерките взети при лечение на безплодие, чрез ин витро метода или при млади пациенти които се подлагат на лечение с репродуктивни лекарства. видове тризнаци
От психологична гледан точка, когато една жена научи, че е бременна с тризнаци в нея се пораждат много въпроси за това как ще се промени нейният живот в бъдеще. Някои жени го възприемат шокиращо, но в последствие свикват с мисълта за това. Ако Вие имате притеснения за вашата бременност, споделете това с вашият лекар, точно той може да ви даде насоки за вашето бъдеще. Също така една многоплодна бременност с тризнаци изисква много  повече и по – чести  изследвания и по – голяма бдителност от страна на лекарите.

Видове Тризнаци
– Едно единствено яйце – тройна бременност при която една яйцеклетка се разделя на три зародиша и се зараждат еднакви тризнаци
– Две яйцеклетки – при този случай освободените две яйцеклетки са оплодени от два отделни сперматозоида, едната от които след това се разделя на две и се получават еднояйчни близнаци, а другата се развива през това време.
– Три яйцеклетки – тук трите отделени от жената яйцеклетки са оплодени от три сперматозоида.

Преждевременно Раждане на Тризнаци
Многоплодната бременност с тризнаци е доста по – вероятно да доведе до преждевременно раждане. Около 90% от тризнаците се раждате преждевременно за разлика от едноплодна бременност при която процента е около 9%. Около 32% от тризнаците се раждат с по – ниско тегло при раждане.

Още по Темата:
Близнаци

Преждевременно Раждане

Предишна публикация

Участвай в Седмичната Игра на Diet Esthetic и Бременност

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Речник

цервицит

Цервицит

Какво е цервицит? Маточната шийка се намира в най-ниската част на матката. Тя се простира частично и ...
Речник
витамин б17

Витамин Б17

Какво е Витамин Б17? Витамин Б17 или още известен като амигдалин – е съединение, открито в ядките ...
Речник
синдром на Рейно

Синдром на Рейно

Какво е синдром на Рейно? Болестта на Рейно води до това – някои области на тялото – ...
Речник
легионелоза

Легионелоза

Какво е легионелоза? Легионерска болест или легионелоза е тежка форма на пневмония. Това е сериозно възпаление на ...
Речник