Прегледана и обновена на 26-09-2013

Тризнаци или така казано Три Близнака
Шансът една Бременност да приключи с тризнаци е 1 на 6400 раждания, или това е около 0,013% от всички раждания. При появата на лекарства стимулиращи овулацията, тризнаците са доста често явление в днешно време. Голяма част от това увеличение се дължи от мерките взети при лечение на безплодие, чрез ин витро метода или при млади пациенти които се подлагат на лечение с репродуктивни лекарства. видове тризнаци


От психологична гледан точка, когато една жена научи, че е бременна с тризнаци в нея се пораждат много въпроси за това как ще се промени нейният живот в бъдеще. Някои жени го възприемат шокиращо, но в последствие свикват с мисълта за това. Ако Вие имате притеснения за вашата бременност, споделете това с вашият лекар, точно той може да ви даде насоки за вашето бъдеще. Също така една многоплодна бременност с тризнаци изисква много  повече и по – чести  изследвания и по – голяма бдителност от страна на лекарите.

Видове Тризнаци
– Едно единствено яйце – тройна бременност при която една яйцеклетка се разделя на три зародиша и се зараждат еднакви тризнаци
– Две яйцеклетки – при този случай освободените две яйцеклетки са оплодени от два отделни сперматозоида, едната от които след това се разделя на две и се получават еднояйчни близнаци, а другата се развива през това време.
– Три яйцеклетки – тук трите отделени от жената яйцеклетки са оплодени от три сперматозоида.

Преждевременно Раждане на Тризнаци
Многоплодната бременност с тризнаци е доста по – вероятно да доведе до преждевременно раждане. Около 90% от тризнаците се раждате преждевременно за разлика от едноплодна бременност при която процента е около 9%. Около 32% от тризнаците се раждат с по – ниско тегло при раждане.

Още по Темата:
Близнаци

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Преждевременно Раждане

Previous article

Участвай в Седмичната Игра на Diet Esthetic и Бременност

Next article

More in Речник