Речник

Тризнаци

Обновена: 26-09-2013

Тризнаци или така казано Три Близнака
Шансът една Бременност да приключи с тризнаци е 1 на 6400 раждания, или това е около 0,013% от всички раждания. При появата на лекарства стимулиращи овулацията, тризнаците са доста често явление в днешно време. Голяма част от това увеличение се дължи от мерките взети при лечение на безплодие, чрез ин витро метода или при млади пациенти които се подлагат на лечение с репродуктивни лекарства.видове тризнаци
От психологична гледан точка, когато една жена научи, че е бременна с тризнаци в нея се пораждат много въпроси за това как ще се промени нейният живот в бъдеще. Някои жени го възприемат шокиращо, но в последствие свикват с мисълта за това. Ако Вие имате притеснения за вашата бременност, споделете това с вашият лекар, точно той може да ви даде насоки за вашето бъдеще. Също така една многоплодна бременност с тризнаци изисква много  повече и по – чести  изследвания и по – голяма бдителност от страна на лекарите.

Видове Тризнаци
– Едно единствено яйце – тройна бременност при която една яйцеклетка се разделя на три зародиша и се зараждат еднакви тризнаци
– Две яйцеклетки – при този случай освободените две яйцеклетки са оплодени от два отделни сперматозоида, едната от които след това се разделя на две и се получават еднояйчни близнаци, а другата се развива през това време.
– Три яйцеклетки – тук трите отделени от жената яйцеклетки са оплодени от три сперматозоида.

Преждевременно Раждане на Тризнаци
Многоплодната бременност с тризнаци е доста по – вероятно да доведе до преждевременно раждане. Около 90% от тризнаците се раждате преждевременно за разлика от едноплодна бременност при която процента е около 9%. Около 32% от тризнаците се раждат с по – ниско тегло при раждане.

Още по Темата:
Близнаци

Преждевременно Раждане

Предишна публикация

Участвай в Седмичната Игра на Diet Esthetic и Бременност

Следваща публикация

Коментари

Оставете коментар

Още от Речник

шарка

Шарка

Какво е шарка? Шарката с всичките нейни разновидности днес се възприемат като обичайни ,,детски болести”, но реално ...
Здраве
адреналин

Адреналин

Какво е адреналин? Адреналинът се отделя в стресова ситуация и кара сърцето ви да започне да ускорява ...
Речник
менструален цикъл

Менструален цикъл

Ден по ден обяснение за това какво е менструален цикъл. Може би вече знаете доста за менструалния ...
Речник
конюнктивит

Конюнктивит

Какво е конюнктивит? Конюнктивит е възпаление на част от тялото на човек наречена конюнктиват. Конюнктивата е тънка ...
Речник