Речник

Тризнаци

Обновена: 26-09-2013

Тризнаци или така казано Три Близнака
Шансът една Бременност да приключи с тризнаци е 1 на 6400 раждания, или това е около 0,013% от всички раждания. При появата на лекарства стимулиращи овулацията, тризнаците са доста често явление в днешно време. Голяма част от това увеличение се дължи от мерките взети при лечение на безплодие, чрез ин витро метода или при млади пациенти които се подлагат на лечение с репродуктивни лекарства. видове тризнаци
От психологична гледан точка, когато една жена научи, че е бременна с тризнаци в нея се пораждат много въпроси за това как ще се промени нейният живот в бъдеще. Някои жени го възприемат шокиращо, но в последствие свикват с мисълта за това. Ако Вие имате притеснения за вашата бременност, споделете това с вашият лекар, точно той може да ви даде насоки за вашето бъдеще. Също така една многоплодна бременност с тризнаци изисква много  повече и по – чести  изследвания и по – голяма бдителност от страна на лекарите.

Видове Тризнаци
– Едно единствено яйце – тройна бременност при която една яйцеклетка се разделя на три зародиша и се зараждат еднакви тризнаци
– Две яйцеклетки – при този случай освободените две яйцеклетки са оплодени от два отделни сперматозоида, едната от които след това се разделя на две и се получават еднояйчни близнаци, а другата се развива през това време.
– Три яйцеклетки – тук трите отделени от жената яйцеклетки са оплодени от три сперматозоида.

Преждевременно Раждане на Тризнаци
Многоплодната бременност с тризнаци е доста по – вероятно да доведе до преждевременно раждане. Около 90% от тризнаците се раждате преждевременно за разлика от едноплодна бременност при която процента е около 9%. Около 32% от тризнаците се раждат с по – ниско тегло при раждане.

Още по Темата:
Близнаци

Преждевременно Раждане

Предишна публикация

Участвай в Седмичната Игра на Diet Esthetic и Бременност

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Речник

еднояйчните близнаци

Еднояйчни близнаци

Общ възприет стереотип за еднояйчните близнаци е, че те са нещо като клонинги. Те действат еднакво, приличат ...
Речник
малка матка

Малка матка

Какво се има в предвид под малка матка? Когато едно момиче се роди с матка, която е ...
Здраве
простагландини

Простагландини

Какво е простагландини? Когато човек е ранен, в тялото му се задейства сложен процес на възпаление и ...
Речник