87 ден от бременността

Вие сте в 13 гестационна седмицаот бременността и това е първата седмица от вашия втори триместър. Днес сте точно в 12 гестационна седмица и три дни или това е 87 ден от бременността.

Бебето ви днес

Може би вече ще започнете да усещате развитието на бебето и от друга светлина. Сега ставите на глезена са достатъчно зрели, за да раздава ритници, въпреки че ще трябва да минат много седмици, преди да сте в състояние да усещате всеки ритник. Тъй като матката ви расте, за да побере бебето, може да започнете да забелязвате някакво напълняване около таза ви.

В таза ти има силна лента от съединителна тъкан, която поддържа матката ти. Известна като кръгла връзка, тази лента трябва да се простира, тъй като матката се разширява, което може да причини някакъв дискомфорт. Болката обикновено се усеща в слабините или долната част на корема и може да бъде от двете страни. Въпреки че болката започва в таза, тя може да се движи до бедрата ви. Може да чувствате кратка остра пронизваща болка или по-продължителна тъпа болка.

Скоро ще се адаптирате и ще намерите седнали и легни позиции, които ви причиняват най-малко дискомфорт и които могат да облекчат неприятните усещания. Също така, опитайте други общи методи за облекчаване на болката, като напри