88 ден от бременността

Вие сте в 13 седмицаот бременността и това е първата седмица от вашия втори триместър. Днес сте точно в 12 гестационна седмица и четири дни или това е 88 ден от бременността.

Бебето ви днес

Досега челото на плода е високо и изпъкнало. Очите мигрират от двете страни на главата на този етап на развитие на бебето. Комплексното развитие на мозъка постепенно дава възможност на нероденото ви бебе да стане по-отзивчиво и мобилно. Мозъкът на бебето ви е подложен на бързо развитие. Дясното и лявото церебрално полукълбо започват да се свързват. Всяко полукълбо контролира противоположната страна на тялото, така че дясната страна на мозъка контролира мускулите от лявата страна на тялото и лявата страна контролира мускулите от дясната страна на тялото.

Моторните влакна – тези, които контролират движението са узрели първо, така че вашето бебе може да направи все по-сложни движения на крайниците. Сетивните нерви (тези, които контролират храненето) узряват по-късно. Мозъкът съзрява бързо през следващите три седмици и ще бъде завършен за около 10 седмици. Нервите на бебето са много незрели на този етап и то няма никакво усещане за позиция, болка, температура или докосване.

Фокусирайте се върху храненето

За  калций със закуската, се  запасете с кисело мляко. Така наречените приятелски бактерии са добре