Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 18 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Сега намотаването на пъпната връв е добре установено. Това навиване предпазва връвта от свиване и от натискане на пъпните артериални артерии и вена. Намотките помагат да се гарантира, че има непрекъснат поток на кръв – както към плацентата, така и обратно към бебето. Желанието да защитите бебето ви е естествен майчин инстинкт и е вероятно вече да е започнал. Разбираемо е, че искате вашето бебе да има най-добрия старт в живота, но това може да ви доведе до ненужно безпокойство за неговото здраве и благосъстояние.

Може да се окажете притеснени за неща, които преди това не са ви притеснявали. Например, можете да използвате компютъра редовно и едва сега се притеснявате за облъчването, което  той може да произведе. Опитайте се да се отпуснете и да се запазите загрижеността в перспектива, не забравяйте, че вашето бебе е много  добре защитено вътре в матката. Ако имате притеснения относно лайфстайл проблеми или как се развива вашето бебе, лекарят ви може да предостави информация и да се погрижи за комфорта ви. Междувременно, можете да се грижите добре за себе си, като се храните добре, упражнявате се редовно и посещавате всички пренатални срещи. Грижите за вашето бебе ще се превърнат в основна грижа и няма как да имате ден, който да минава, а вие да не мислите за благополучието на вашето бебе.

Всъщност:

Няма значително излъчване от компютър, което може да засегне плода. Много изследвания са направени, за да се изследва ниското ниво на радиация, която излъчват компютрите и лаптопите и те са установили, че компютрите са безопасни.

Попитайте лекар:

Какви са рисковете, ако наддавате прекалено много тегло?

Бременните жени, които преяждат, са склонни да имат по-големи бебета, което може да направи раждането по-трудно  – бебето е по-вероятно да заседне по време на раждането и поради това се увеличава вероятността от цезарово сечение. Бременните жени, които са с наднормено тегло също са по-склонни да имат здравни състояния като гестационен диабет и прееклампсия. Децата им могат да бъдат изложени на по-голям риск от диабет и затлъстяване в по-късен етап от живота си. Повечето от изследванията изглежда  се съсредоточават върху бременните жени, които са придобили повече от 18 кг.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):