129 ден от бременността

Вие сте в 18 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Сега намотаването на пъпната връв е добре установено. Това навиване предпазва връвта от свиване и от натискане на пъпните артериални артерии и вена. Намотките помагат да се гарантира, че има непрекъснат поток на кръв – както към плацентата, така и обратно към бебето. Желанието да защитите бебето ви е естествен майчин инстинкт и е вероятно вече да е започнал. Разбираемо е, че искате вашето бебе да има най-добрия старт в живота, но това може да ви доведе до ненужно безпокойство за неговото здраве и благосъстояние.

Може да се окажете притеснени за неща, които преди това не са ви притеснявали. Например, можете да използвате компютъра редовно и едва сега се притеснявате за облъчването, което  той може да произведе. Опитайте се да се отпуснете и да се запазите загрижеността в перспектива, не забравяйте, че вашето бебе е много  добре защитено вътре в матката. Ако имате притеснения относно лайфстайл проблеми или как се развива вашето бебе, лекарят ви може да предостави информация и да се погрижи за комфорта ви. Междувременно, можете да се грижите добре за себе си, като се храните добре, упражнявате се редовно и посещавате всички пренатални срещи. Грижите за вашето бебе ще се превърнат в основна грижа и няма как да имате ден, който да минава, а вие да не мислите за благополучието на вашето бебе.

Всъщност:

Няма значително излъчване от компютър, което може да засегне плода. Много изследвания са направени, за да се изследва ниското ниво на радиация, която излъчват компютрите и лаптопите и те са установили, че компютрите са безопасни.

Попитайте лекар:

Какви са рисковете, ако наддавате прекалено много тегло?

Бременните жени, които преяждат, са склонни да имат по-големи бебета, което може да направи раждането по-трудно  – бебето е по-вероятно да заседне по време на раждането и поради това се увеличава вероятността от цезарово сечение. Бременните жени, които са с наднормено тегло също са по-склонни да имат здр