Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  18 седмица и 5 дни. Вашето бебе днес:

Пръстите и пръстите на бебето са напълно развити и техните уникални отпечатъци започват да се формират. Вашето бебе ще бъде уникален индивид и неговите пръстови отпечатъци ще бъдат доказателство за това. Моделите на повърхността на дермата, които в крайна сметка ще образуват пръстови отпечатъци, са напълно развити от този етап на бременността. Тези кожни хребети са генетично определени и както при повечето развития, се наблюдават около седмица по-рано при ръцете, отколкото при краката.

Потните жлези на вашето бебе се появяват в кожата му през осмата седмица и ще продължат да се увеличават до 28 гестационна седмица, но те не функционират до след раждането. Цветът на кожата на вашето бебе се дължи на меланина, пигмент, произведен от “меланоцитите,” специализираните кожни клетки, които сега са мигрирали в кожата. Различните тонове на кожата се дължат на различното  количеството и нюанс на пигмента, който всяка клетка произвежда. Меланинът предпазва кожата от ултравиолетова светлина, която уврежда ДНК. Въпреки че неродените бебета произвеждат пигмента меланин, те не постигат крайното си количество пигмент на кожата до момента на детството. Поради тази причина следва, че всички новородени бебета са особено уязвими на слънчево изгаряне. Бебетата с тъмна кожа вероятно ще имат по-светъл тон на кожата, когато се родят.

Всъщност: Яденето на много храни, които са богати на витамин Е, може да намали риска от развитието на алергии на вашето бебе, включително астма. Изследователите смятат, че ниските нива на витамин Е по време на бременност могат да повлияят неблагоприятно на развитието на белите дробове на вашето бебе или имунната система. За да стимулирате приема му,  подобряването на диетата ви, а не приемът на добавки, е най-доброто решение. Ако ядете повече, отколкото ви е необходимо, витамин Е се съхранява в тялото за бъдеща употреба. Увеличете приема на витамин Е като ядете зелени салати, зелени листни зеленчуци, ядки, авокадо, яйца и пшеница.

 

Акупунктура:

При акупунктурата, определени точки на тялото, свързани с енергийните канали или меридиани, се стимулират от поставянето на фини игли. Вярва се, че те водят жизненоважната енергия или “чи”, около тялото. Болестта или симптомите са свързани с дисбаланс на тази жизнена енергия. Акупунктурата е широко и успешно използвана при бременност и редовно лечение и може да помогне за лечение на редица здравословни проблеми:

  • Болка и гадене- скорошно проучване показва, че това е ефективен за облекчаване на гадене и повръщане метод
  • Киселини
  • Хемороиди
  • Стрес
  • Главоболие и болки в кръста
  • Синдром на карпалния тунел.

Акупунктурата може да бъде ефективна и може да се използва по време на раждането за увеличаване на енергията и облекчаване на болката.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!