132 ден от бременността

Вие сте в 18 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Бебето ви изглежда е доста слабичко при ранните сканирания. Резервите от мазнини все още не са определени под кожата, която може да изглежда доста тънка и почти прозрачна. Едно ултразвуково изображение също подчертава основния костен скелет, подобрявайки този ефект. По това време ще имате друго сканиране и вашето бебе ще получи задълбочена проверка на здравословното състояние. От 18-20 седмици повечето лекари или болници предлагат подробно ултразвуково сканиране. Сканирането се използва за проверка на цялостното развитие на бебето и разглеждане на неговите органи и системи на тялото, за да се провери за признаци на проблеми. За повечето жени и техните партньори това сканиране ще ги успокои, че всичко върви добре с развитието на бебето.

Изследването може да отнеме известно време, за да се извърши заради подробните измервания, които се провеждат. Сонографът може да прави проверки само когато бебето е в правилната позиция – това може да е предизвикателство, като се има предвид, че бебето вероятно се движи много. Ако позицията на вашето бебе затруднява извършването на всички проверки, може да ви бъде поискано да се разхождате  известно време и след това да се върнете или дори да се върнете след седмица или две за друг опит.

Упражнения във вода:

Водата е чудесна среда за работа по време на бременност: допълнителната подкрепа за корема и допълнителната устойчивост ще ви позволи да поддържате добрия си тонус.

Ако решите да практикувате водни упражнения или аеробика през бременността и, ето няколко прости упражнения, които можете да правите сами:

 

Тичане на място: вдигнете коленете си и натиснете ръцете напред и назад в изпомпване. Тичайте за 3-4 минути, ако е възможно, но винаги спирайте, ако се чувствате уморени. Това упражнение има сърдечно-съдови ползи и ще помогне да се поддържа тонуса на краката и ръцете ви.