Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 26 седмица и 6 дни: Бебето ви днес:

На този етап смученето на палеца става много по-координирано, докато се срещат чувствителните устни и пръсти. При сканиране повечето бебета изглеждат така, сякаш те се радват, и няма съмнение, че това осигурява важна сензорна обратна връзка и може би успокоение за развитието на вашето бебе. Мисълта за това да си извън работа през последните месеци на бременността е изкушаваща. Докато се чувствате в добро здраве, опитайте се да работите в последния месец на бременността. Може да бъде особено разочароващо, ако завършите два месеца преди това, само за да откриете, че бебето ви се роди по-късно от очакваното. Работата възможно най-късно може да ви позволи да прекарате известно време с вашия заместник. Ако намирате за уморителна работата си, опитайте се да адаптирате работния си ден и да избягвате пътуването по време на пиковия час, ако е възможно. Когато напускате, колегите могат да направят парти и да искат да купят подаръци за новороденото. Ако ви попитат какво искате, предложете ваучери за подарък, тъй като те ще ви позволят да закупите някои от по-скъпите бебешка аксесоари и ще позволят да се предотврати дублирането на подаръци.

Болки в гърба в третия триместър:

Едно от най-честите оплаквания при бременност, болките в гърба, обикновено е реакция на повишеното тегло и неустойчивостта на ставите, които са неразделна част от бременността. Има някои начини да се облекчи това и анекдотични доказателства показват, че жените, които тренират е далеч по-малко вероятно да страдат от екстремни болки в гърба отколкото тези, които не го правят. Най-добре е да се опитате да избегнете болки в гърба чрез упражняване на коремните мускули, които ще дадат подкрепа на гърба ви  и  ще поддържат краката и ръцете ви силни.

Носенето не свършва, когато сте родили бебето. Ще имате столче за кола, бебешка чанта, и може би хранителни стоки, които да носите, както и новороденото ви. Така че е най-добре да поддържате мускулите си силни по време на бременността си, за да се подготвят за това, което ви предстои. Ето пет съвета, за да избегнете болки в гърба през третото тримесечие:

Останете силни:силовите тренировки за всички части на тялото ви ще ви помогне да се справите с увеличеното тегло, което получавате по време на бременност.

Подкрепа: инвестирайте в носещ колан, който ще ви даде почивка от носенето на тежестта на корема. Той също така ще поддържа ви поддържа и може да облекчи дискомфорта в краката. Това може да бъде особено полезно, ако носите близнаци или повече бебета.

Спи: докато спите, поставете възглавница между краката си, за да облекчите стреса на гърба си. Купете или заемете оформена възглавница, която едновременно дава опора за корема и гърба.

Разтегни: гъвкавостта ще помогне на гърба ви да се отпуснат и ще предотврати прекалено напрежението на мускулите.

Седнете: поддържането на гърба ви от гърба на стола . Използвайте възглавница, за да увеличите подкрепата в долната част на гърба, ако е необходимо. Ако работите на бюро, уверете се, че столът ви поддържа добре гърба.

Разтягането помага да се предотвратите затягане на мускулите, така че да се чувствате по-малко напрегнати и по-спокойни. Сложете някои удобни дрехи и се разтягайте толкова често, колкото можете, и винаги преди и след тренировка.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

187 ден от бременността

Previous article

189 ден от бременността

Next article