Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 26 седмица и 6 дни: Бебето ви днес:

На този етап смученето на палеца става много по-координирано, докато се срещат чувствителните устни и пръсти. При сканиране повечето бебета изглеждат така, сякаш те се радват, и няма съмнение, че това осигурява важна сензорна обратна връзка и може би успокоение за развитието на вашето бебе. Мисълта за това да си извън работа през последните месеци на бременността е изкушаваща. Докато се чувствате в добро здраве, опитайте се да работите в последния месец на бременността. Може да бъде особено разочароващо, ако завършите два месеца преди това, само за да откриете, че бебето ви се роди по-късно от очакваното. Работата възможно най-късно може да ви позволи да прекарате известно време с вашия заместник. Ако намирате за уморителна работата си, опитайте се да адаптирате работния си ден и да избягвате пътуването по време на пиковия час, ако е възможно. Когато напускате, колегите могат да направят парти и да искат да купят подаръци за новороденото. Ако ви попитат какво искате, предложете ваучери за подарък, тъй като те ще ви позволят да закупите някои от по-скъпите бебешка аксесоари и ще позволят да се предотврати дублирането на подаръци.

Болки в гърба в третия триместър:

Едно от най-честите оплаквания при бременност, болките в гърба, обикновено е реакция на повишеното тегло и неустойчивостта на ставите, които са неразделна част от бременността. Има някои начини да се облекчи това и анекдотични доказателства показват, че жените, които тренират е далеч по-малко вероятно да страдат от екстремни болки в гърба отколкото тези, които не го правят. Най-добре е да се опитате да избегнете болки в гърба чрез упражняване на коремните мускули, които ще дадат подкрепа на гърба ви  и  ще поддържат краката и ръцете ви силни.

Носенето не свършва, когато сте родили бебето. Ще имате столче за кола, бебешка чанта, и може би хранителни стоки, които да носите, както и новороденото ви. Така че е най-добре да поддържате мускулите си силни по време на бременността си, за да се подготвят за това, което ви предстои. Ето пет съвета, за да избегнете болки в гърба през третото тримесечие:

Останете силни:силовите тренировки за всички части на тялото ви ще ви помогне да се справите с увеличеното тегло, което получавате по време на бременност.

Подкрепа: инвестирайте в носещ колан, който ще ви даде почивка от носенето на тежестта на корема. Той също така ще поддържа ви поддържа и може да облекчи дискомфорта в краката. Това може да бъде особено полезно, ако носите близнаци или повече бебета.

Спи: докато спите, поставете възглавница между краката си, за да облекчите стреса на гърба си. Купете или заемете оформена възглавница, която едновременно дава опора за корема и гърба.

Разтегни: гъвкавостта ще помогне на гърба ви да се отпуснат и ще предотврати прекалено напрежението на мускулите.

Седнете: поддържането на гърба ви от гърба на стола . Използвайте възглавница, за да увеличите подкрепата в долната част на гърба, ако е необходимо. Ако работите на бюро, уверете се, че столът ви поддържа добре гърба.

Разтягането помага да се предотвратите затягане на мускулите, така че да се чувствате по-малко напрегнати и по-спокойни. Сложете някои удобни дрехи и се разтягайте толкова често, колкото можете, и винаги преди и след тренировка.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благода