188 ден от бременността

Вие сте в 26 седмица и 6 дни: Бебето ви днес:

На този етап смученето на палеца става много по-координирано, докато се срещат чувствителните устни и пръсти. При сканиране повечето бебета изглеждат така, сякаш те се радват, и няма съмнение, че това осигурява важна сензорна обратна връзка и може би успокоение за развитието на вашето бебе. Мисълта за това да си извън работа през последните месеци на бременността е изкушаваща. Докато се чувствате в добро здраве, опитайте се да работите в последния месец на бременността. Може да бъде особено разочароващо, ако завършите два месеца преди това, само за да откриете, че бебето ви се роди по-късно от очакваното. Работата възможно най-късно може да ви позволи да прекарате известно време с вашия заместник. Ако намирате за уморителна работата си, опитайте се да адаптирате работния си ден и да избягвате пътуването по време на пиковия час, ако е възможно. Когато напускате, колегите могат да направят парти и да искат да купят подаръци за новороденото. Ако ви попитат какво искате, предложете ваучери за подарък, тъй като те ще ви позволят да закупите някои от по-скъпите бебешка аксесоари и ще позволят да се предотврати дублирането на подаръци.

Болки в гърба в третия триместър:

Едно от най-честите оплаквания при бременност, болките в гърба, обикновено е реакция на повишеното тегло и неустойчивостта на ставите, които са неразделна част от бременността. Има някои начини да се облекчи това и анекдотични доказателства показват, че жените, които тренират е далеч по-малко вероятно да страдат от екстремни болки в гърба отколкото тези, които не го правят. Най-добре е да се опитате да избегнете болки в гърба чрез упражняване на коремните мускули, които ще дадат подкрепа на гърба ви  и  ще поддържат краката и ръцете ви силни.

Носенето не свършва, когато сте родили бебето. Ще имате столче за кола, бебешка чанта, и може би хранителни стоки, които да носите, както и новороденото ви. Така че е най-добре да поддържате мускулите си силни по