139 ден от бременността

Вие сте в 19 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Ще станете много по-наясно с вашето бебе, което се движи, тъй като размерът и силата му се увеличават. Няма да сте наясно с по-нежните движения или тези движения, които не се удрят в страната на матката. Вероятно ще изпитате болки в гърба, докато бебето ви расте по размер и тялото ви непрекъснато се адаптира към него. Нарастващото тегло на вашето развиващо се бебе и фактът, че ставите и връзките ви се смекчават по време на бременността, може да причини болки в кръста, но за щастие не просто трябва да се примирява с тази болка. Има много прости начини, по които можете да облекчите болките в гърба или дори да ги предотвратите.

 

Посетете вашия лекар, за да се уверите, че проблемът и точното му местоположение е правилно диагностициран. По този начин ще има по-голяма вероятност да можете да го спрете да се влоши. Често срещан проблем, често в по-късните етапи на  бременността, е ишиасът – остра болка, която се движи по гърба и крака.

Фокусирай се върху вашето здраве:

Миома по време на бременност:

През втория триместър, фиброидите –или доброкачествена маса от мускулни влакна в рамките на стената на матката, или понякога прикрепена към нея-може да стане проблематично. Повишените нива на хормоните естроген и прогестерон по време на бременност ги насърчават да растат заедно с матката. При някои обстоятелства, бързото нарастване на фиброид причинява чувство на натиск, дискомфорт или болка. Фиброидите могат да увеличат риска от спонтанен аборт, преждевременно раждане или раждане на бебе в брех позиция, което обикновено решава проблема. Фиброиди, които не причиняват дискомфорт, не изискват лечение.

Фиброидът обикновено няма да засегне развиващо се бебе, но ако е голям по размер и разположен ниско в матката или близо до шийката на матката, той може да попречи на бебето да се спусне в таза и ще е необходимо да се извърши цезарово сечение. След като бебето се роди и матката се свие, фиброидите също обикновено с