193 ден от бременността

Вие сте в 27 седмица и 4 дни. Бебето ви днес:

Кожата на детето сега е много по-прозрачна от преди, тъй като вашето бебе постоянно полага мазнинни резерви под нея. Започва интензивно трупане на тегло при бебето ви от сега нататък. Веждите и миглите, както и косата на детето израстват, а неговото пространство в матката все повече ще намалее. Очите на бебето ви сега са отворени и както веждите, така и миглите са пораснали. Косата на главата на бебето ви продължава да става по-дълга.

Доста е вероятно вашето бебе да се възползва от цялото налично пространство и може да се обръща на долу нагоре поне в някаква част от времето. Такъв е случаят при една трета от бременността на този етап, но позицията на вашето бебе е малко вероятно да се стабилизира до 36 или 37 седмици. Тъй като формата на матката ви естествено благоприятства главата да е в позиция надолу, само 3 до 4 процента от бебетата остават в брех позиция след 37 седмици. Може да е трудно на Вашият лекар да съобщи позицията на бебето на този етап. Например, само защото краката те ритат на едно място, това не ви казват много за позицията на бебето. Тя е много гъвкава и ултразвук може да покаже, че то все още се мести интензивно.

Кръвни изследвания:

Известно време между 26 и 30 седмици кръвта ви ще бъде изследвана, за да се провери дали не сте анемични. Ако е установено, че имате анемия, вашият лекар може да Ви предпише хапчета с желязо. Поради увеличаване на съдържанието на течност в кръвта, броят на хемоглобина е вероятно да падне по-късно по време на бременността, така че е добра идея да се заемем с този проблем сега. Хапчета с желязо може да предизвика храносмилателни проблеми като запек или диария, така че ако това се случи с вас, попитайте вашия лекар, ако рецептата ви може да се промени. Ако предишен кръвен тест е показал, че сте Rh отрицателна, ще получите инжекция на Rh имуноглобулин (RhIg) в около 28-34 седмици. Ще получите друг изстрел, след като бебето се роди.

Фокусирай се върху вашето здраве:

Болка в тазовия пояс: