194 ден от бременността

Вие сте в 27 седмица и 5 дни. Бебето ви днес: Очите са затворени през повечето време, но просто рефлексно действие ще попречи на пръстът или пръстите да докосва окото. Освен това ноктите все още  не са добре оформени на този етап.

Решението да го направите сама никога не е лесен вариант, но с правилната подкрепа можете да очаквате с нетърпение раждането на вашето бебе. Успокояващо е да се знае, че много жени имат бебета по своя собствено желание и не намират живота за безкрайна борба. Въпреки че би било погрешно да се преструвате, че родителството е толкова лесно, колкото е, когато споделяте грижата, с допълнителна подкрепа е възможно. Дори и да сте във връзка, може да почувствате, че се справяте сами понякога. Може да имате много сериозни причини, поради които искате бебе, например вашата напредваща възраст и това решение ще ви даде сила и концентрация.   За всички бременни жени е полезно да намерят някой, с когото да говорят и да се доверят. Това може да е майка ви, близък приятел или роднина. Докато вземате важни решения за вашето бъдеще, е важно да имате подкрепа, точна информация и  да мислите за нещата без страх, паника или натиск от страна на другите. Намирането на човек, на когото наистина да се доверявате и за когото знаете,  че може да ви даде подкрепа, когато имате нужда от него- особено при раждането и в първите дни и седмици с вашето бебе-може да помогне за облекчаване на натиска, под който сте. Тя също така ще ви даде възможност да мислите по-спокойно и ясно за вашата ситуация и да правите планове.

Струва си, дори и на този ранен етап, да започнете да мислите кой бихте искали да поискате да бъде вашият партньор за раждане: това е голямо решение, с което не трябва да се бърза.

Изграждане на мрежа за подкрепа

Важно е за всички бременни жени да имат емоционална и практическа подкрепа, и това е особено вярно, ако те са необвързани. Отидете на всички пренатални срещи и изграждане на връзка с вашия лекар, това е безценен източник на информация. Запишете се