Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 27 седмица и 5 дни. Бебето ви днес: Очите са затворени през повечето време, но просто рефлексно действие ще попречи на пръстът или пръстите да докосва окото. Освен това ноктите все още  не са добре оформени на този етап.

Решението да го направите сама никога не е лесен вариант, но с правилната подкрепа можете да очаквате с нетърпение раждането на вашето бебе. Успокояващо е да се знае, че много жени имат бебета по своя собствено желание и не намират живота за безкрайна борба. Въпреки че би било погрешно да се преструвате, че родителството е толкова лесно, колкото е, когато споделяте грижата, с допълнителна подкрепа е възможно. Дори и да сте във връзка, може да почувствате, че се справяте сами понякога. Може да имате много сериозни причини, поради които искате бебе, например вашата напредваща възраст и това решение ще ви даде сила и концентрация.   За всички бременни жени е полезно да намерят някой, с когото да говорят и да се доверят. Това може да е майка ви, близък приятел или роднина. Докато вземате важни решения за вашето бъдеще, е важно да имате подкрепа, точна информация и  да мислите за нещата без страх, паника или натиск от страна на другите. Намирането на човек, на когото наистина да се доверявате и за когото знаете,  че може да ви даде подкрепа, когато имате нужда от него- особено при раждането и в първите дни и седмици с вашето бебе-може да помогне за облекчаване на натиска, под който сте. Тя също така ще ви даде възможност да мислите по-спокойно и ясно за вашата ситуация и да правите планове.

Струва си, дори и на този ранен етап, да започнете да мислите кой бихте искали да поискате да бъде вашият партньор за раждане: това е голямо решение, с което не трябва да се бърза.

Изграждане на мрежа за подкрепа

Важно е за всички бременни жени да имат емоционална и практическа подкрепа, и това е особено вярно, ако те са необвързани. Отидете на всички пренатални срещи и изграждане на връзка с вашия лекар, това е безценен източник на информация. Запишете се за пренатални класове. Ако сте сами, може да откриете, че дневните курсове са по-малко населено от “двойки”; Това ще ви даде възможност да изградите мрежа от приятелки. Също така се опитайте да отидете на класове като йога и водна аеробика.

Дайте много мисъл да изберете партньора си за раждане: доверен приятел или може би собствената си майка, която вероятно ще бъде развълнувана да бъде помолена да сподели това преживяване с вас. Не бъдете горделиви да приемате предложения за помощ от приятели и роднини – повечето наистина ще искат да се включат сега и след раждането.

Може да откриете допълнителен бонус за самостоятелното ви съществуване с бебе, а именно  че това преформя отношенията ви със собствената ви майка и може да разговаряте с нея много по-често.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше п