Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  28 седмица. Бебето ви днес:

Амниотичната течност се приближава до максималния си размер по това време и вашето бебе ще има много място, в което да се движи. Все още е вероятно детето ви да променя позицията си по няколко пъти на ден.

Ако сте първите сред приятелите си, които ще имат бебе, бъдете готови за приятелства, които ще  се развиват и ще се променят. Някои приятелства се променят, когато преминавате през различни етапи на живота. Вероятно ще имате различни групи приятели в училище, гимназия, университет  и различни работни места, с един или двама близки приятели в целия ви живот. Приятелствата често се развиват с хората, когато сте на подобен етап в живота си. Това означава, че по време на бременността и когато имате малки деца, може да се чувствате най-комфортно при други жени в подобни ситуации. Ще се срещнете с нови приятели на следродилните класове или след раждането или в ситуации като посещение на детските консултации или детските площадки.

Когато си създавате нови приятели, може да намерите, че старите ви отношения се променят. Приятелите без деца може да е трудно да разберат новата ви роля като майка и силната любов, която имате към детето си, и може да започнете да се отдалечавате. Разбира се, това не винаги е така, някои приятелства са непроменливи, независимо дали животът ви върви по различни пътища.

Фокусирай се върху храненето:

Изборът на органичната храна:

Храненето с органична храна е един от начините да се яде по-здравословно по време на бременност. Органичните плодове и зеленчуци се отглеждат без химически пестициди или торове. Биологично месо, домашни птици, яйца и млечни продукти идват от животни, на които не са дадени хормони за по-интензивен  растежа или антибиотици. Поради тези причини, органичните храни не съдържат остатъци от пестициди, добавки и консерванти. Те също са обикновено  с по-високи стойности на хранителни вещества. Биологичното земеделие също така насърчава използването на екологосъобразни практики.

Недостатъкът на яденето на органична храна е, че тя има тенденция да струва повече от редовните хранителни стоки. Като се има предвид цената на храната, много семейства не могат да си позволят ядене на органични продукти. Ако не можете да си позволите органични храни, яденето на малко преработени храни и много пресни плодове и зеленчуци е следващото най-доброто нещо, което е добра здравословна диета.

Попитайте лекар:

Виждали сте да се предлагат столчета втора ръка. Има ли някаква причина да не си купите такова?

Не използвайте столче за автомобил втора употреба, освен ако не можете да бъдете абсолютно сигурни в историята му, защото може да е претърпяло някаква злополука или повреда.. Не използвайте седалка, която е напукана, която не идва с оригиналните инструкции, липсват нейни части, или е твърде стара. Не купувайте столче за кола за вашето бебе от магазин втора ръка или чрез обяви в интернет.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!