196 ден от бременността

Вие сте в  28 седмица. Бебето ви днес:

Амниотичната течност се приближава до максималния си размер по това време и вашето бебе ще има много място, в което да се движи. Все още е вероятно детето ви да променя позицията си по няколко пъти на ден.

Ако сте първите сред приятелите си, които ще имат бебе, бъдете готови за приятелства, които ще  се развиват и ще се променят. Някои приятелства се променят, когато преминавате през различни етапи на живота. Вероятно ще имате различни групи приятели в училище, гимназия, университет  и различни работни места, с един или двама близки приятели в целия ви живот. Приятелствата често се развиват с хората, когато сте на подобен етап в живота си. Това означава, че по време на бременността и когато имате малки деца, може да се чувствате най-комфортно при други жени в подобни ситуации. Ще се срещнете с нови приятели на следродилните класове или след раждането или в ситуации като посещение на детските консултации или детските площадки.

Когато си създавате нови приятели, може да намерите, че старите ви отношения се променят. Приятелите без деца може да е трудно да разберат новата ви роля като майка и силната любов, която имате към детето си, и може да започнете да се отдалечавате. Разбира се, това не винаги е така, някои приятелства са непроменливи, независимо дали животът ви върви по различни пътища.

Фокусирай се върху храненето:

Изборът на органичната храна:

Храненето с органична храна е един от начините да се яде по-здравословно по време на бременност. Органичните плодове и зеленчуци се отглеждат без химически пестициди или торове. Биологично месо, домашни птици, яйца и млечни продукти идват от животни, на които не са дадени хормони за по-интензивен  растежа или антибиотици. Поради тези причини, органичните храни не съдържат остатъци от пестициди, добавки и консерванти. Те също са обикновено  с по-високи стойности на хранителни вещества. Биологичното земеделие също така насърчава използването на екологосъобразни