Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 32 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Oбикновено при едно ехографско изображение, рамото е разположено близо до главата и е частично извън 3D изглед. Това позволява ултразвуково сканиране да изглежда в рамките на ръката. Част от костите в предмишницата се разглеждат като ярки отражения.

За да свикнете с факта, че вашето новородено ще пристигне много скоро, започнете да се фокусирате върху живота след раждането. Приятелите и семейството може да започнат да говорят за това, което ще се случи след раждането и какво ще бъде да имате бебе. Ако това е първото ви бебе, вероятно не можете да си представите какво ще бъде да сте майка, и дори ако сте имали бебе преди –  никога не сте имали втора или трета рожба и не знаете какво ще бъде да имате още едно дете. Както винаги, продължавайте да говорите с близките си за това как се чувствате, било то развълнувани или уплашени и неподготвени (обикновено и трите в бърза последователност). Говорете за това, което мислите или се надявате да бъде, след като бебето се роди, например когато баба и дядо и други ключови хора отиват да ви посетят, и дали искате кръщене или ,, погача”- или може би и двете от тях. Това може да ви помогне да свикнете с идеята, че не само сте бременна, но има и бебе, което скоро идва.

Попитайте лекар:

Ще имате ли полза от пренатални часове?

Посещавайки такива класове, ще имате възможност да споделяте информация, идеи, страхове и притеснения относно раждането в комфортна среда и да обсъждате и решавате въпроси, които ще повлияят на начина, по който избирате да родите. Ще се срещнете и с други родители, които ще бъдат там. Често приятелствата, които се формират в пренаталните часове, продължават след раждането, като се подкрепят взаимно в новата си родителска роля. В повечето класове ще получите съвет за:

  • Изпитани техники на раждане като дишане през болката, масаж, подходяща храна и някои положителни упражнения за визуализация
  • Възможности за облекчаване на болката и редица естествени алтернативи
  • Как да представите и запазите вашия план за раждане
  • Практическата и емоционална подкрепа, която партньор по рождение може да предложи
  • Предметите, необходими за болнично или домашно раждане.
  • Ще бъдете посъветвани как да се подготвите за раждането, какво да очаквате в първите няколко дни и как да насърчавате лечението след това, както и да ви дават съвети за грижа за новороденото, включително смяна на пелени, къпане и установяване на кърмене.

Пренаталните класове са чудесна възможност за размяна на идеи и информация с група хора в същата позиция като вас. Тук могат да се правят дългосрочни приятелства.

Всъщност:

При първо раждане шийката на матката се разширява с около 0,5 см на всеки час, в сравнение с 1,5 см на час за следващите бебета. Майките за първи път раждат с  около час повече в сравнение с около половин час за второ бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!