Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 32 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Oбикновено при едно ехографско изображение, рамото е разположено близо до главата и е частично извън 3D изглед. Това позволява ултразвуково сканиране да изглежда в рамките на ръката. Част от костите в предмишницата се разглеждат като ярки отражения.

За да свикнете с факта, че вашето новородено ще пристигне много скоро, започнете да се фокусирате върху живота след раждането. Приятелите и семейството може да започнат да говорят за това, което ще се случи след раждането и какво ще бъде да имате бебе. Ако това е първото ви бебе, вероятно не можете да си представите какво ще бъде да сте майка, и дори ако сте имали бебе преди –  никога не сте имали втора или трета рожба и не знаете какво ще бъде да имате още едно дете. Както винаги, продължавайте да говорите с близките си за това как се чувствате, било то развълнувани или уплашени и неподготвени (обикновено и трите в бърза последователност). Говорете за това, което мислите или се надявате да бъде, след като бебето се роди, например когато баба и дядо и други ключови хора отиват да ви посетят, и дали искате кръщене или ,, погача”- или може би и двете от тях. Това може да ви помогне да свикнете с идеята, че не само сте бременна, но има и бебе, което скоро идва.

Попитайте лекар:

Ще имате ли полза от пренатални часове?

Посещавайки такива класове, ще имате възможност да споделяте информация, идеи, страхове и притеснения относно раждането в комфортна среда и да обсъждате и решавате въпроси, които ще повлияят на начина, по който избирате да родите. Ще се срещнете и с други родители, които ще бъдат там. Често приятелствата, които се формират в пренаталните часове, продължават след раждането, като се подкрепят взаимно в новата си родителска роля. В повечето класове ще получите съвет за:

  • Изпитани техники на раждане като дишане през болката, масаж, подходяща храна и някои положителни упражнения за визуализация
  • Възможности за облекчаване на болката и редица естествени алтернативи
  • Как да представите и запазите вашия план за раждане
  • Практическата и емоционална подкрепа, която партньор по рождение може да предложи
  • Предметите, необходими за болнично или домашно раждане.
  • Ще бъдете посъветвани как да се подготвите за раждането, какво да очаквате в първите няколко дни и как да насърчавате лечението след това, както и да ви дават съвети за грижа за новороденото, включително смяна на пелени, къпане и установяване на кърмене.

Пренаталните класове са чудесна възможност за размяна на идеи и информация с група хора в същата позиция като вас. Тук могат да се правят дългосрочни приятелства.

Всъщност:

При първо раждане шийката на матката се разширява с около 0,5 см на всеки час, в сравнение с 1,5 см на час за следващите бебета. Майките за първи път раждат с  около час повече в сравнение с около половин час за второ бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

228 ден от бременността

Previous article

230 ден от бременността

Next article