125 ден от бременността

Вие сте в 17 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:  Краката на мъничето стават все по-силни и сега ще ритат по-силно и особено ако сте имали бебе преди, ще сте все по-наясно с тези движения през следващите няколко седмици.

Може да искате да се регистрирате за пренатални класове сега, тъй като те са изключително полезни, особено за новите родители.  Пренаталните класове ви помагат да се подготвите за раждането на вашето бебе. Обикновено започват през шестия или седмия месец. Ще научите за знаците, че започвате да раждате, техниките за дишане и релаксация, опциите за облекчаване на болката и медицинските интервенции. Ще ви бъде даден практически съвет за грижите за вашето новородено бебе, които могат да бъдат безценни, ако сте родител за първи път.

В зависимост от това къде живеете ще можете да посетите различни видове класове. Те варират от класове, ръководени от медицинска сестра или друг сертифициран инструктор в болницата или класове, ръководени от организации като списания, козметични фирми и т.н. Класовете са чудесен начин да се срещнете с други бъдещи родители и по този начин ще получите безценна система за взаимна подкрепа през останалата част от бременността и първите седмици на родителството. Посещавайки с вас пренатални класове, вашият партньор може да помогне да се подготвите за раждането и началните седмици с малкото у дома. Уроците също са добър начин партньорът ви да се среща с други бащи.  Не пропускайте часовете само защото сте несемейни: те са безценен начин да се учите за бременността, раждането и родителството.

Като отивате на курсове и лекции, вие и вашият партньор може да практикувате и да се чувствате по-уверени в техниките, които ще използвате по време на раждането.

Фокусирай се върху близнаците:

Тъй като близнаците вероятно ще пристигнат по-рано от датата на термина, определено трябва да потърсите регистрация за пренатални класове сега, за да можете да ги стартирате по-рано. Освен това, коремът ви може да бъде много голям към к