Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 25 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Бебето държи ръка пред лицето си . При едно образно сканиране горния може да се види вътрешната облицовка на матката. Сенките в изображението създават впечатление за коса, но ултразвукът не е достатъчно подробен, за да покаже коса – дори ако има такава на този етап.

Да отидете на пренатални класове заедно е партньора ви е добър начин да бъде той тясно свързан с бременността. Не всички бащи са нетърпеливи да ходят на пренатални часове. Те може да не чувстват, че класовете се отнасят за тях и може да се страхуват, че ще бъдат помолени да правят упражнения, от които няма се чувстват удобно.

Ако вашият партньор не желае, обсъдете го с него, като посочите за какво са класовете и защо смятате, че имате нужда от неговата подкрепа. Може да обясните, че искате да бъде информирани за раждането, за да не е притеснен, докато сте в родилната зала. Може да е полезно да говорите с приятели, които са ходили на уроци, когато са били бъдещи бащи. Класовете могат да включват някои сесии с мъже и жени заедно, а други, където жените отиват сами, например да практикуват дихателни техники, докато мъжете имат отделна сесия, където могат да споделят всякакви притеснения. Ако работата е проблем за вашия партньор, за да се нагоди към лекциите, попитайте за списък с темите, които ще бъдат обхванати всяка седмица и изберете тези сесии, които смятате, че са най-подходящи за него. Ако вашият партньор е добре информиран, той ще се чувства по-ангажиран в бременността и по-уверен в подпомагането по време на раждането и след това.

Това, което научавате в пренатални класове може да ви сближи. Опитайте се да поддържате връзка помежду си у дома, прекарвайки време, почивайки заедно и усещайки как бебето ви се движи.

Фокусирай се върху отношенията:

Предвиждане на промени във вашите взаимоотношения:

Може да изглежда очевидно, но след като бебето се роди, връзката ви няма да е само за вас и партньора ви. Изведнъж наоколо  ще се появи един малък нов човек, който се събужда през нощта и който има свои собствени нужди. По необходимост, след като бебето се роди, с партньора ви ще си обръщате по-малко внимание един на друг. Може да има и по-малко физическа интимност между вас, не на последно място, защото и двамата ще бъдете много уморени.

Най-добре е да се говорите за тези въпроси преди раждането. По този начин вие и вашият партньор по-добре ще приемете, че тези фактори са нормална част от това да промените в живота от двойка към  истинско пълноценно семейството.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия