178 ден от бременността

Вие сте в 25 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Бебето държи ръка пред лицето си . При едно образно сканиране горния може да се види вътрешната облицовка на матката. Сенките в изображението създават впечатление за коса, но ултразвукът не е достатъчно подробен, за да покаже коса – дори ако има такава на този етап.

Да отидете на пренатални класове заедно е партньора ви е добър начин да бъде той тясно свързан с бременността. Не всички бащи са нетърпеливи да ходят на пренатални часове. Те може да не чувстват, че класовете се отнасят за тях и може да се страхуват, че ще бъдат помолени да правят упражнения, от които няма се чувстват удобно.

Ако вашият партньор не желае, обсъдете го с него, като посочите за какво са класовете и защо смятате, че имате нужда от неговата подкрепа. Може да обясните, че искате да бъде информирани за раждането, за да не е притеснен, докато сте в родилната зала. Може да е полезно да говорите с приятели, които са ходили на уроци, когато са били бъдещи бащи. Класовете могат да включват някои сесии с мъже и жени заедно, а други, където жените отиват сами, например да практикуват дихателни техники, докато мъжете имат отделна сесия, където могат да споделят всякакви притеснения. Ако работата е проблем за вашия партньор, за да се нагоди към лекциите, попитайте за списък с темите, които ще бъдат обхванати всяка седмица и изберете тези сесии, които смятате, че са най-подходящи за него. Ако вашият партньор е добре информиран, той ще се чувства по-ангажиран в бременността и по-уверен в подпомагането по време на раждането и след това.

Това, което научавате в пренатални класове може да ви сближи. Опитайте се да поддържате връзка помежду си у дома, прекарвайки време, почивайки заедно и усещайки как бебето ви се движи.

Фокусирай се върху отношенията:

Предвиждане на промени във вашите взаимоотношения:

Може да изглежда очевидно, но след като бебето се роди, връзката ви няма да е само за вас и партньора ви. Изведнъж наоколо  ще се появи един малък но