Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 гестационна седмица. Бебето ви днес:

Вашето бебе вече може да чуе много звуци, които  ще бъдат познати за  него, след като то се роди. В този късен стадий на бременността звуците проникват лесно в матката и няма съмнение, че бебето може да чуе и отговори на тези преди раждането. Вашето бебе ще се поклаща на силни звуци, но сега също така се обръща към познати звуци и практически търси източника на звука. Вашето бебе не само разпознава по-широк спектър от звукови честоти, но и дискриминира различни звуци, както и учене и запомняне на познати звуци като гласа ви и  този на партньора ви.

Бебето ви диша по-бързо, когато се концентрира върху звуците и пулса му се увеличава. Въпреки че то може да чува при раждането, тъпанчето на ухото продължава да изтънява, като същевременно става все по-мобилно и отговаря на звуците. Гласът ви ще бъде най-познатият звук на вашето бебе при раждането. Междувременно говорете с него. То ще разпознае гласа ви и на партньора ви, когато се роди.

Попитайте лекар:

Ами, ако не можете да кърмите?

Нормално е да имате съмнения, но е добре да сте спокойни, че повечето жени имат достатъчно мляко и с някаква помощ при позициониране на бебето може да кърмите без никакви проблеми. До този етап може дори да изтича вече коластра от зърната ти.

Опитайте се да държите отворен ум си и не забравяйте, че кърмата не идва веднага след раждането . Дори и да имате проблеми, опитайте се да постоянствате и не се чувствайте притискани да се откажете, само защото е удобно за болничния персонал или вашия партньор, или защото приятел или член на семейството ви казва, че не е необходимо. Дори и да не кърмите, все още можете да се доближите до вашето бебе чрез хранене с бутилка.

Фокусирай се върху татковците:

Последните седмици:

Не сте сам, ако сте бъдещ баща, който се чувства малко объркан и шокиран от предстоящото пристигане на бебето . За начало можете да очаквате много промени у дома. След като вашата партньорка започне отпуска си по майчинство, тя може да подерме вихрушка на активност в подготовка за новото пристигане и ще се нуждае от вашата помощ, за да подготви всичко.

Докато подкрепяте партньора си както на практика, така и емоционално ще бъде важно през следващите седмици да се погрижете и за себе си. Възползвайте се от всяка възможност да си починете. Дори ако сте се съгласили, че вашият партньор ще прави по-голямата част от грижите за бебето през нощта, сънят ви ще бъде прекъснат в седмиците след раждането.

Нормално е да се чувствате загрижени за това какво ще се случва вбъдещето – да бъдете партньор и баща- но трябва да сте уверени, че някак си всичко ще си дойде на мястото. Съсредоточете се върху мисълта за предстоящата на-прекрасна поява на вашето новородено бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!