Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 33 гестационна седмица и 2 дни. Бебето ви днес:

Сенките създават впечатление за косми на веждите и миглите при едно  3D изображение. Тъй като това бебче е легнало с главата надолу, гледката на горната част на главата се губи в сенките, причинени от таза на майката. С добре развит слух, вашето бебе може да не  получи толкова тишина и спокойствие, колкото би искало в матката. Въпреки че някои по-тихи високо-тонирани звуци не проникват в матката, там не е толкова спокойно за вашето бебе, колкото вие си мислите. Ще има постоянен фонов шум, който се получава от сърцебиенето, дишането и стомаха ви. Докато матката и амниотичната течност ще попречат на много по-тихите звуци да достигнат до бебето, гласовете проникват доста лесно. Вашето бебе вече се е научило да се адаптира към повтарящи се звуци, но сега придобива памет за познати шумове. Най-познатият звук е, разбира се, вашият глас. Вашето бебе ще се разплаква и ще се обръща към силни или непознати звуци и това също ще доведе до увеличаване на сърдечната му честота.

 

Фокусирай се върху бебето ви:

При всяко посещение оттук нататък лекарят ви ще оценява позицията и разположението на бебето. Това означава, че той ще  оценява как то лежи –  вертикално или хоризонтално, известно още като напречно.  Ще гледа  това коя част от бебето е най-близо до таза и ще излезе първа при едно евентуално вагинално раждане. Най-често срещаната презентация на плода е с главата надолу, отдолу нагоре, наречена цефална презентация.

Попитайте лекар:

Какво е перинеален масаж и как да го направите?

Прекарването само на пет минути на ден масажирайки перинеума (зоната между вагината и ануса) с масло може да намали риска от разкъсване или епизиотомия по време на раждането. Това също означава, че сте по-малко вероятно е да изпитате болка в това чувствително място след раждането – дори след като е приложена епизиотомия.

Ето как да го направите:

Измийте си ръцете. Нанесете мек лубрикант, като желе или специално масажно интимно масло на палците си, след това ги плъзнете на сантиметър във влагалището. Внимателно разтегнете влагалището, докато усетите леко усещане за щипане.

Когато почувствате това усещане, дръжте налягането стабилно, докато вече не усетите ужилване. След това внимателно масажирайте долната половина на влагалището с палците си. С палците си, закачени във влагалището, издърпайте напред, за да опънете кожата.

Не сте сигурна, че правите първата част както трябва? Поставете пръстите си в ъглите на устата си и издърпайте устата си, за да я отворите отстрани – такова подобно усещане трябва да изпитате и от долу.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

232 ден от бременността

Previous article

234 ден от бременността

Next article