Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 гестационна  седмица и 4 дни. Бебето ви днес:

Едно ехографско изображение показва, че дори и в този момент бебето ви ще бъде в състояние да достигне до пръстите на краката си. Защото има по-малко място, вашето бебе вече няма да може да постави краката си на върха на главата си.

Има много причини, поради които бебето ви все още да нре се е наместило за раждането: формата на таза може да означава, че имате нужда от натиск от контракциите, за да се намести главата на бебето на точното място. Много атлетични жени са склонни да имат бебета, които се наместват по-бързо, защото техните стегнати мускули държат бебето в различна позиция. Второ и следващите бебета са склонни да заемат правилна родилна позиция по-късно, защото коремните мускули са много хлабави, така че бебето може да се движи свободно, без да чувства необходимост да свали главата си надолу. Голямото бебе не може да се спусне в таза, докато контракциите не започнат.

Как е позиционирано вашето бебе?

След като бебето е с главата надолу и се премести в таза, има няколко позиции, които може да приеме: шест от най-често срещаните са изброени по-долу. Позицията се определя от това къде лежат гърба и тила (задната част на главата). Най-обичайната позиция е LOT. Ако бебето е в друга позиция, тя се определя от това как лежи в тазовото дъно.

LOT : задната част и тила се позиционират от лявата страна на матката под прав ъгъл спрямо гръбначния стълб.

LOA : задната част и тила са разположени по-близо до предната част на матката от лявата страна.

LOP : задната част и тила са към гръбначния стълб от лявата страна на матката.

ROT: задната част и тила са под прав ъгъл към гръбначния стълб от дясната страна на матката.

ROA : задната част и тила са в предната част на матката от дясната страна.

ROP: задната част и тила са към гръбначния стълб от дясната страна на матката.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

276 ден от бременността

Previous article

278 ден от бременността

Next article