Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Един ехофрафски образ на ръцете дори показва фините гънки, които са се образували в дланите. Всяко бебе има уникален модел на гънки по дланите и по ходилата, които ще видите, когато бебето най-накрая пристигне. Крайните детайли на външния вид на вашето бебе – включително вежди, мигли и нокти – сега са на мястото си и всички вътрешни органи са достатъчно развити за живот извън матката.

Ще бъдете в родилното си състояние много скоро и е нормално да сте загрижени за това, през което трябва да минете, за да се срещнете с вашето бебе. Ще имате смесени емоции по отношение на раждането. Докато искате вашето бебе да се роди, може да сте загрижени за това как ще се справите. Повечето жени са разбираемо загрижени за болката и може да се тревожат за тяхното здраве и за това на бебето. Не забравяйте, че по-голямата част от ражданията са нормални и без усложнения, а по-голямата част от бебетата са абсолютно развити и здрави.

Въпреки че прекарахте последните девет месеца в подготовка за раждането, все още може да се почувствате, че не сте готови за бебето и че няма да можете да се справите. Някои от тези            чувства ще бъдат страхът от неизвестното – все още не сте срещнали бебето си и е невъзможно да се предскаже какво ще стане и седмиците, които следват. Въпреки че не може да се чувствате напълно подготвени, бъдете уверени, че ще знаете как да се грижите за новороденото. Всъщност, вероятно вече сте започнали процеса на превръщането си в майка, искайки да закриляте и защитавате вашето бебе още преди да се е родило, и този естествен инстинкт ще продължи да се усилва.

Попитайте лекар:

Каква е разликата между спешен случай и цезарово сечение?

Едно избирателно цезарово сечение е, когато е на лице планирано решение по време на бременността  да се роди бебето чрез цезарово сечение преди началото на раждането. Това обикновено се решава по медицински причини, въпреки че някои жени могат да решат да имат го изберат по практически причини или от страх от болката. Спешното цезарово сечение е, когато възникне ситуация, обикновено в родилния процес, това означава, че най-сигурният път за извеждане на детето е чрез цезарово сечение.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

277 ден от бременността

Previous article

279 ден от бременността

Next article