Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 36 гестационна седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Една малка част от пъпната връв лежи близо до устата, което прави  бебето да изглежда с доста ядосано изражение.

Ще откриете, че красивият корем е натрапчив в живота ви все повече и повече, което засяга движенията и хранителните ви навици. Може да се разочаровате от размера си сега, което може да направи ежедневните дейности все по-трудни. Простите маневри като например минаване през врати или слизане от дивана, могат да бъдат по-трудни и може да откриете, че всичко отнема малко повече време, за да се постигне. Всичко, което можете да направите е да бъдете търпелива и да се фокусирате върху това да преминете през следващите няколко седмици. Скоро ще върнете тялото си обратно към нормалното му положение.

По време на бременността,  е нормално да се яде по-често, отколкото преди, но да се яде по-малко на всяко хранене. Това е така, защото матката ти е пораснала толкова много, че всички други органи са се преместили и са  смачкани в много по-малко пространство. Стомахът ви просто има по-малко място в него, за да се побере храната, така че не можете да ядете толкова много, както преди. Когато стомахът ви изпразва, може отново да се окажете много гладна.

Получаването на комфорт зад волана ще стане все по-голямо предизвикателство в късните етапи на бременността. Правете пътуванията възможно най-кратки или взимайте редовни почивки, ако трябва да пътувате за дълъг период от време. Винаги носете предпазния колан.

Лекарите смятат, че ако сте имали едно дете от цезарово сечение, всички бъдещи бебета също трябва да се родят по този начин. Но лекарите вече знаят, че 90 процента от жените, които са имали такова раждане, могат при определени условия да имат вагинално раждане. В зависимост от причината за вашето предишно цезарово сечение, може да успеете да родите вагинално, особено ако нямате големи медицински проблеми, бебето е здраво и в позиция с главата надолу, с нормален размер, и условието, което е довело до последното ви цезарово сечение, не е налице сега. Ако имате диабет, високо кръвно налягане или сте бременна с многознаци, вие не сте подходящи за нормално раждане.

Фокусирай се върху бебето ви:

Трениране с мама

Обикновено вашето бебе ще се движи няколко пъти от 20 до 30 минути след тренировка. Като поддържате интензивността на упражнението си на умерено ниво, няма да компрометирате доставката на кислород на вашето бебе. Когато тренирате твърде силово и твърде дълго, може да компрометирате този процес и резултатът е движенията на бебето да паднат под обичайните им нива. Ако сте загрижени и несигурни, е добре да си водите дневник на това колко бебето се движи и да сравните това с нивата на активност след тренировка. Ако нивото падне под това, което смятате за “нормално”, говорете с вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

С