Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в  31 седмица. Бебето ви днес:

Вашето бебе все още може да простира краката напълно и дори ги свива нагоре по такъв начин, че краката да могат да почиват на върха на главата: само защото сте ритнати от едната страна не означава, че главата ще бъде от другата.

Епидуралната е най- често срещана форма на облекчаване на болката по време на раждане и може да бъде опция за вас, ако имате нисък праг болка. Много жени са решили, че те искат да родят без болка с епидурална упойка, дори преди те да отидат да раждат. Добре е да знаете обаче, че трябва да се установи, преди да може да имате епидурална анестезия, така че все още ще изпитате някои болезнени контракции. Епидуралните упойки обикновено работят добре, но понякога блокът не е пълен или е по-ефективен от едната страна, отколкото от другата. Някои жени решават да имат такава анестезия, защото знаят, че е малко вероятно да се справят добре с болката. Много жени започват да казват, че те не искат епидурална и променят мнението си наполовина -ако това е първата бременност, защото не може да знаят как ще се почувстват.

Едно избирателно цезарово сечение е това, което се планира и обикновено се извършва по медицински причини – например, защото нимате ниско разположени плацента, а  не просто – защото една жена иска да има такова. Запомнете, че едно цезарово сечение е голяма коремна хирургична операция и в повечето случаи е по-безопасно да имате вагинално раждане. Възстановяването след цезарово сечение обикновено отнема повече време, отколкото след вагинално раждане, така че се извършва само ако е необходимо.

Фокусирай се върху отношенията:

Комфортна любов:

Може да се наложи да експериментирате, за да намерите любовни позиции, които са удобни. Повечето жени смятат, че мисионерската позиция става все по-неудобна, когато партньорът им натиска корема им. Може да се окаже, че ,,ездачката” е приятна и не влияе на корема. Легнали в позиция лъжички, с партньора ви зад вас, също може да бъде приятно. Други позиции, които не ограничават удоволствието ви и са удобни, включват да седите заедно, да коленичите, докато партньорът ви влиза отзад, и да лежите рамо до рамо с преплетени краката.

Токофобия:

Това състояние е силен страх или страх от раждането. Има два вида: първична токофобия, която предхожда бременността и може да започне още в юношеството; вторичната токофобия е свързана с по-рано травматично преживяване при раждане. Този страх може да се прояви като кошмари, силна тревожност или пристъпи на паника. Ако имате токофобия, Вашият лекар ще ви насочи към консултант акушер, който се занимава с въпроси за психичното здраве, или може да бъдете директно пратени при психолог, за да обсъдите с него страховете си. Някои експерти смятат, че хипнотерапията може да помогне за справяне с всякакви подсъзнателни страхове от раждане. Едно избирателно цезарово сечение може да се препоръча, ако страхът ви от вагинално раждане не може да бъде преодолян.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!