218 ден от бременността

Вие сте в 31 седмица и  1 ден: Бебето ви днес:

Количеството на околоплодната течност в матката е на максимално ниво през следващите две седмици, но впоследствие ще започне да намалява постепенно.

Ако слушате музика, докато сте бременна, вашето бебе също ще я чува  и това може да е от полза за него. Може би сте забелязали, че вашето бебе става по-активно, когато слушате музика. Отбелязва се, че неродените бебета се движат и дори дишат в ритъма на музиката и има твърдения, че чрез излагане на бебето ви на определени видове музика, можете да подобрите развитието на мозъка му.

Едно проучване, свързано с бебета, изложени на музиката на Моцарт, показват, определени моцартови аранжировки, стимулира мозъчното развитие в по-голяма степен от други жанрове, и дори други класически композитори. Тази теория обаче е развенчана. Някои проучвания откриват, че студентите, които са слушали класическата музика, показват кратко и временно подобрение на пространствената интелигентност. Въпреки това, същите изследвания не са тествани при деца или бебета. Изследването не е повторено и резултатите са достъпни за няколко различни интерпретации.

Независимо дали това повишава интелигентността на вашето бебе, слушането на класическа музика може да ви отпусне, което винаги е добро нещо по време на бременност. И ако нежно се поклащате с музиката, бебето ви може да се радва да бъде „разтърсено“, за да спи сладко.

 

Фокусирай се върху тялото ви:

Изпъкнал пъп:

Може да се изненадате, че вече перфектно образуваният ви пъп е изпъкнал. Тази изпъкналост се дължи на натиска на бързо разширяващата се матка, която притиска корема и буквално води до изскачане на пъпа ви напред. Някои жени намират своят изпъкнал пъп грозен и избират да носят поли или панталони с висок колан, за да го покриват, можете също така да го покриете с помощта на някаква лента.

Изпъкналият пъп е нормално последствие от бременността и ще се върне към нормалното си положение  няколко месеца след