Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 31 седмица и  1 ден: Бебето ви днес:

Количеството на околоплодната течност в матката е на максимално ниво през следващите две седмици, но впоследствие ще започне да намалява постепенно.

Ако слушате музика, докато сте бременна, вашето бебе също ще я чува  и това може да е от полза за него. Може би сте забелязали, че вашето бебе става по-активно, когато слушате музика. Отбелязва се, че неродените бебета се движат и дори дишат в ритъма на музиката и има твърдения, че чрез излагане на бебето ви на определени видове музика, можете да подобрите развитието на мозъка му.

Едно проучване, свързано с бебета, изложени на музиката на Моцарт, показват, определени моцартови аранжировки, стимулира мозъчното развитие в по-голяма степен от други жанрове, и дори други класически композитори. Тази теория обаче е развенчана. Някои проучвания откриват, че студентите, които са слушали класическата музика, показват кратко и временно подобрение на пространствената интелигентност. Въпреки това, същите изследвания не са тествани при деца или бебета. Изследването не е повторено и резултатите са достъпни за няколко различни интерпретации.

Независимо дали това повишава интелигентността на вашето бебе, слушането на класическа музика може да ви отпусне, което винаги е добро нещо по време на бременност. И ако нежно се поклащате с музиката, бебето ви може да се радва да бъде “разтърсено”, за да спи сладко.

 

Фокусирай се върху тялото ви:

Изпъкнал пъп:

Може да се изненадате, че вече перфектно образуваният ви пъп е изпъкнал. Тази изпъкналост се дължи на натиска на бързо разширяващата се матка, която притиска корема и буквално води до изскачане на пъпа ви напред. Някои жени намират своят изпъкнал пъп грозен и избират да носят поли или панталони с висок колан, за да го покриват, можете също така да го покриете с помощта на някаква лента.

Изпъкналият пъп е нормално последствие от бременността и ще се върне към нормалното си положение  няколко месеца след раждането.

Попитайте лекар:

Какво точно е “активно раждане”?

Наличието на “активен живот”-пребиваващо мобилен по време на първия етап на раждането и оставайки изправена, клекнала, коленичила или на  четири крака по време на втория етап може да направи раждането доста по-лесно и по-малко болезнено. Работата с гравитацията помага на таза да се отвори и да насърчава главата на бебето да натиска шийката на матката, помагайки й да се разширява. За да активирате:

На практика като сте  клекнали  през втория етап може да отнема време, за да се научите да го направя, но това е ефективен начин да се ускори процеса. Когато клекнете, уверете се, че имате достатъчно подкрепа от вашия партньор например.

Използвайте басейн за раждане, ако искате да се отпуснете във вода за известно време.

Ако имате нужда от упойка, изберете епидурална такава, която трябва да ви позволи да останете активни. Ако легнете, спирате контракциите, така       че  ставайте и се раздвижвайте отново и отново.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

217 ден от бременността

Previous article

219 ден от бременността

Next article