Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 35 гестационна седмица и 2 седмица. Бебето ви днес:

Едно ЯМР сканиране показва подробности за мозъка на бебето. ЯМР е особено добър в показването на структури в централната нервна система. Вземането и тълкуването на тези изображения остава трудно и отнема много време, така че те не са част от рутинното тестване.

 

Въпреки че цветът се развива в очите на бебето, крайният цвят няма да бъде известен отще известно време. Какъв цвят ще бъдат очите на вашето бебе?  Ирисът контролира количеството светлина, която влиза в окото и придава на очите  цвят. Цветът на очите се определя от размера на меланин в рамките на ириса; това е веществото в кожата, което дава различни тонове на кожата. Със сигурност не следва, че вашето бебе ще има цвят на очите, който е един и същ като този на вас или на партньора ви. Повечето бебета, коитоа бели, с ще се родят  само с малко количество меланин в окото и в ирисът ще се появи сиво или синьо. Тъмнокожите  имат голяма част от меланин и цветът обикновено е тъмно сив или кафяв. Цветът продължава да се променя след раждането, тъй като меланинът се произвежда в отговор на светлината. Вашето бебе ще бъде на една година преди окончателния цвят на очите ви да  е напълно развит. Може би сте започнали да се чудите дали Вашето бебе ще има същия цвят на очите като вас или вашия партньор. Цветът на очите й може да прилича на който и да е от вашите, или може да е различен от вас.

Практикуване на визуализация:

Визуализацията е ефективен и позитивен начин да се подготвите за раждането. Опитайте се да практикувате в тези последни седмици, като започнете с основно упражнение за релаксация. Така че започнете от върха на главата си и  си отпуснете всеки мускул надолу до пръстите на краката, концентрирани върху всеки мускул, и дишането си. Сега си представете раждането, като всяка стъпка дава положителна конотация. Например, вашето бебе се носи във вода и леко се разклаща, когато започват контракциите; стягането, което чувствате, е стягането на стените на матката ви, които водят бебето ви в света.

Фокусирай се върху тялото ти:

Раждане с цезарово сечение:

Ако знаете, че ще имате бебе чрез цезарово сечение, хубаво е да знаете какво да очаквате след раждането. Въпреки че трябва да останете мобилна след цезаровото сечение, също е важно да получите много почивка. Имайте предвид, че цезарово сечение е голяма операция, така че ще трябва да се избегне вдигане и носене на тежки товари през първите няколко седмици. Тъй като това може да е трудно, ако имате други малки деца или сте у дома си сами, трябва да се опитате да осигурите възможно най-много помощ след операцията. Трябва да избягвате да правите всякакво пазаруване, тъй като това обикновено включва носене на тежки чанти. Поръчайте онлайн, ако можете.

Добър съвет е да не шофирате в продължение на шест седмици. Ако се чувствате до това преди този момент, консултирайте се с Вашия лекар дали е наред и се уверете, че е удобно носите колан и извършвате маневри, включително спешни спирания. Обикновено се смята, че отнеме до шест седмици, за да се възстанови една жена напълно от цезарово сечение.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

246 ден от бременността

Previous article

248 ден от бременността

Next article