247 ден от бременността

Вие сте в 35 гестационна седмица и 2 седмица. Бебето ви днес:

Едно ЯМР сканиране показва подробности за мозъка на бебето. ЯМР е особено добър в показването на структури в централната нервна система. Вземането и тълкуването на тези изображения остава трудно и отнема много време, така че те не са част от рутинното тестване.

 

Въпреки че цветът се развива в очите на бебето, крайният цвят няма да бъде известен отще известно време. Какъв цвят ще бъдат очите на вашето бебе?  Ирисът контролира количеството светлина, която влиза в окото и придава на очите  цвят. Цветът на очите се определя от размера на меланин в рамките на ириса; това е веществото в кожата, което дава различни тонове на кожата. Със сигурност не следва, че вашето бебе ще има цвят на очите, който е един и същ като този на вас или на партньора ви. Повечето бебета, коитоа бели, с ще се родят  само с малко количество меланин в окото и в ирисът ще се появи сиво или синьо. Тъмнокожите  имат голяма част от меланин и цветът обикновено е тъмно сив или кафяв. Цветът продължава да се променя след раждането, тъй като меланинът се произвежда в отговор на светлината. Вашето бебе ще бъде на една година преди окончателния цвят на очите ви да  е напълно развит. Може би сте започнали да се чудите дали Вашето бебе ще има същия цвят на очите като вас или вашия партньор. Цветът на очите й може да прилича на който и да е от вашите, или може да е различен от вас.

Практикуване на визуализация:

Визуализацията е ефективен и позитивен начин да се подготвите за раждането. Опитайте се да практикувате в тези последни седмици, като започнете с основно упражнение за релаксация. Така че започнете от върха на главата си и  си отпуснете всеки мускул надолу до пръстите на краката, концентрирани върху всеки мускул, и дишането си. Сега си представете раждането, като всяка стъпка дава положителна конотация. Например, вашето бебе се носи във вода и леко се разклаща, когато започват контракциите; стягането, което чувствате, е стягането