Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 38 седмица и 2 дни. Бебето ви днес:

Въпреки че главата на бебето ви е дълбоко в таза, тя ще остане със закръглена форма. Едва при раждането костите на черепа се приближават една до друга, удължавайки формата на главата и позволявайки на бебето да преминава по-лесно по време на родовия канал.

Въпреки че бебето ви ще се роди с красиви големи очи, ще бъде нужно известно време, преди да видите ясно разстояние. Очите на бебето ви са почти с размера на тези на възрастен при раждането. Въпреки че очите продължават да растат много леко до юношеството, а лещата в окото расте през целия живот, окото е три четвърти от размера му на възрастен при раждането. Както цвета, така и черно-белите визуални клетки присъстват в ретината, но визията все още е доста лошо – еквивалентно на това да може да види само горната буква на графиката на очен лекар.  Бебето ще бъде на шест до осем седмици преди да може да фиксира и да следва обект, четири месеца преди да може да съди за разстоянията и две години преди виждането му да се усъвършенства напълно.

Вашето бебе ще напълнява с постоянно тегло през тези последни седмици, като мазнината ще се натрупва под кожата. Ако се роди сега, то  щеше да има закръглен външен вид.

Попитайте лекар:

Не е напълно задължително, но е вярно, че вероятно ще подложите партньора си на вербално малтретиране по време на раждането?

Възможно е, но никой няма да вини, ако го направите! Раждането може да бъде невероятно болезнено и може да се почувствате емоционални, раздразнителни, слаби и дори да започнете да повръщате и да треперите . Не се притеснявайте твърде много за това, което казвате и правите: опитайте се да останете фокусирани върху раждането и да поискате облекчаване на болката, ако имате нужда от това. Повечето партньори ще прощават и е малко вероятно да се възползват от злоупотребата лично. Те ще осъзнаят, че може да не сте съвсем на себе си по време на раждането, и ако те са били до вас по време на целия процес – ще проявят пълно разбиране на това, през което преминавате. Може да сте раздразнителни и с вашите обгрижващи лица, но те ще бъдат подготвени за това!

Всъщност

95 процента от бебетата не пристигат на датата им на термина – около 25 процента идват по-рано и 70% по-късно. Има четири седмичен прозорец между 38 и 42 седмици от бременността, който се счита за нормален и безопасен в медицинските среди.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):