208 ден от бременността

Вие сте в 29 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Формата на устните и каналът между носа и горната устна са особено добре показани на евентуален ехографски преглед.  Ако вие или вашият партньор имате изящна бразда, или филтрум, над горната устна, вашето бебе може също да наследи характеристиките ви. Независимо от размера ви и този на бебето ви – то ще расте толкова голямо, че да може да се роди нормално. Формата на тялото ви не е индикация дали ще имате лесно раждане. Размерът на бедрата не винаги е добър показател за размера на таза, така че ако имате тънки бедрата, това не означава, че ще имате трудно раждане, и по-големите  бедра съответно не означават, че ще имате по-лесно раждане.

Известно е, че въпреки че колко голямо ще бъде вашето дете, се определя генетично, жените имат допълнително влияние върху размера на техните бебета, докато те са в матката.  Има състояние, наречено цефало-тазова диспропорция, в която бебето е твърде голямо или тазът е твърде малък, за да се помести спокойно бебето. Ще се извърши ЯМР сканиране, за да се получат точни измервания. Докато се чудите колко е голям коремът ви, може да сте загрижени за това как някога ще родите бебето си. Но не се притеснявайте, природата е на ваша страна.

Попитайте лекар:

Какво ще стане, когато отидете за гестационен скрининг за диабет?

Ще Ви бъде дадена много сладка напитка и ще ви помолят да изчакате един час, след което кръвта Ви ще бъде изследвана. Ако вашите нива са високи, ще трябва да направите тест за толерантност към глюкоза, което е подобно на горното изследване, но е по-дълго като време. Ако имате гестационен диабет, ще бъдете научени как да тествате кръвната си захар у дома. Вероятно ще можете да контролирате състоянието си с диета и упражнения.  е Успокояващо е да се знае, че повечето жени, които имат леко повишени нива на захар при кръвен тест, имат нормални нива на кръвната захар при обременяването глюкоза.

Време е да помислите

Мрежа за поддръжка