Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 26 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе показва навън езика си често преди или след особено голяма глътка на околоплодна течност. Течността не влиза в белите дробове, а се поглъща в стомаха. Вашето бебе няма да разбира по никакъв начин, че ви се прави ултразвуковото сканиране, така че няма да реагира на скенера.

Може да се чувствате много защитен от корема и бебето. Коремът почти действа като маяк за другите хора като ги кара да знаят, че сте бременна. Не е необичайно да се чувствате доста уязвими, например в разтърсващата тълпа или когато сте на пазар. Когато това се случи, дайте на хората да разберат, че сте бременна и, се надяваме, че те ще ви правят повече място и даже ще се откажат от своето собствено мястото, ако е необходимо.

 

Когато шофирате, може да откриете, че го правите още по-внимателно от нормалното или, ако ви возят, че сте станали много нервен или критичен пътник. Може да станете по-раздразнени от обикновено от хора, които смятате, че шофират  без да се грижат за вашата безопасност. Този защитен инстинкт е естествена част от това да станете майка. Това е желанието да защитавате и подхранвате детето си, дори и пред себе си. Бъдете уверени, че вашето бебе е в най-безопасната среда вътре в матката. Тялото ви осигурява на вашето бебе топлина, храна и кислород. Бебето е възпламенено и защитено от амниотичната течност, в която плува, и това действа като буфер за всяко потискане или блъскване от тълпи от хора.

Раждане под хипноза

В България това едва ли е практика, но в чужбина има доста случаи на такъв тип раждане. Идеята за хипнозаване на бременната и  раждане в такова спокойно състояние, е че едва се усеща болката – това звучи твърде добре, за да е истина. Но изследванията възхваляват ползите от него като впечатляващи. Няколко проучвания показват, че самохипнозата също  помага на жените да се чувстват по-малко загрижени за раждането. Те също така са склонни да изискват минимално облекчаване на болката и медицинска намеса: много жени успяват да родят у дома.

Прочетете повече в мрежата за самохипноза, релаксация, визуализация и техники за дишане, които с течение на времето стават втора природа, която ви позволява да се доближавате до раждането в спокойна, позитивна рамка на ума. Чрез практикуване на хипноза и релаксация, трябва да  чувствате пълен контрол на тялото си и да можете да управлявате болката по време на раждането и доставката. Ключът е да ги практикувате често, а подкрепящият партньор е безценен за това да ви помогне да усъвършенствате техниките и да ги използвате по време на раждането.

Попитайте лекар:

Защо са ви казали, че има нужда да се изследвате за толерантност към глюкозата?

При бременност някои жени развиват форма на диабет, известна като гестационен диабет, който изчезва, когато бебето се роди. Може да се подозира, че имате признаци като умора и жажда и това се потвърждава чрез изследване на урината за глюкоза. Ако се установи, вие ще бъдете посъветвани да направите изследване за глюкозен толеранс между 24  и 28 гестационни седмици. Ще бъдете изследвани по-рано, ако имате ИТМ над 35, близък роднина с диабет или сте имали диабет при предишна бременност.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!