185 ден от бременността

Вие сте в 26 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе показва навън езика си често преди или след особено голяма глътка на околоплодна течност. Течността не влиза в белите дробове, а се поглъща в стомаха. Вашето бебе няма да разбира по никакъв начин, че ви се прави ултразвуковото сканиране, така че няма да реагира на скенера.

Може да се чувствате много защитен от корема и бебето. Коремът почти действа като маяк за другите хора като ги кара да знаят, че сте бременна. Не е необичайно да се чувствате доста уязвими, например в разтърсващата тълпа или когато сте на пазар. Когато това се случи, дайте на хората да разберат, че сте бременна и, се надяваме, че те ще ви правят повече място и даже ще се откажат от своето собствено мястото, ако е необходимо.

 

Когато шофирате, може да откриете, че го правите още по-внимателно от нормалното или, ако ви возят, че сте станали много нервен или критичен пътник. Може да станете по-раздразнени от обикновено от хора, които смятате, че шофират  без да се грижат за вашата безопасност. Този защитен инстинкт е естествена част от това да станете майка. Това е желанието да защитавате и подхранвате детето си, дори и пред себе си. Бъдете уверени, че вашето бебе е в най-безопасната среда вътре в матката. Тялото ви осигурява на вашето бебе топлина, храна и кислород. Бебето е възпламенено и защитено от амниотичната течност, в която плува, и това действа като буфер за всяко потискане или блъскване от тълпи от хора.

Раждане под хипноза

В България това едва ли е практика, но в чужбина има доста случаи на такъв тип раждане. Идеята за хипнозаване на бременната и  раждане в такова спокойно състояние, е че едва се усеща болката – това звучи твърде добре, за да е истина. Но изследванията възхваляват ползите от него като впечатляващи. Няколко проучвания показват, че самохипнозата също  помага на жените да се чувстват по-малко загрижени за раждането. Те също така са склонни да изискват минимално облекчаване на болката и медицинска намеса: м