187 ден от бременността

Вие сте в  26 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Тази седмица някои бебета отварят очите си за първи път, но това е кратко събитие, трудно за улавяне на ултразвук, така че може да не го видите на сканиране. Някаква светлина достига до вашето бебе, но то не е разработило цикъл на сън-събуждане, който по някакъв начин да съответства на ден и нощ. С всеки изминал ден бебето ви става все по-голямо и ще сте по-наясно с тялото и движението му.

Колкото и да е прекрасно да почувствате, че бебето ви се движи вътре във вас, това понякога може да е неудобно. Тъй като бебето ви расте, има все по-малко място за него да се движи, особено когато  рита или се простира към стените на матката ви. Тези движения могат да варират от леки гребливи движения до усещане, сякаш бебето ви хълца Понякога бебето ще рита силно, ако е под ребрата, може да ви отнеме дъха и да ви остави да се чувствате доста наранени. Ритането може да ви събуди, когато спите, и много жени казват, че бебетата им са по-активни през нощта. Ако седите или лежите в позиция, която бебето не харесва например, ако прекарвате твърде много време на едната страна – бебето ви може да ви ритне, докато не се преместите.

Въпреки че понякога тези движения могат да бъдат неудобни или да ви изненадат, повечето от времето те са просто нежно напомняне за вашето растящо бебе и като такива, са нещо, което да очаквате с нетърпение като           чувство.

Фокусирай се върху… Безопасността:

Закупуване на легла:

Вашето бебе не се нуждае от одеяло или възглавница- всъщност, експертите съветват срещу тях. За да намалите риска от синдром на внезапната детска смърт, поставете чаршаф върху твърд матрак (не използвайте матраци втора употреба) и оставете одеялата, възглавниците и плюшените животни извън яслите. Дръжте в помещението н температура, на която се чувствате добре. Ако сте загрижени, че бебето ви е на хладно, помислете за чувалче за сън. Много родители ги намират за удобни за бебето си.

Попитайте лекар: