Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте 17 седмица  и 1 ден. Бебето ви днес: Челюстта на бебето ви продължава да расте по време на бременността, но по това време тя все още може да изглежда доста малка. Ранните зъбни пъпки се втвърдяват в двете челюсти и, както и при другите кости, се поставя калций, за да се укрепи тяхната структура. По това време може да се усетите, че бебето ви се движи, въпреки че при някои жени първите движения се усещат много по-късно. Въпреки че бебето ви е много активно, то не е достатъчно голямо, за да усетите най-силните ритници по стените на матката. За да опишем тези първи движения, можем да се кажем, че те се чувстват като малки пърхащи пеперуди или бълбукащи мехурчета в долната част на корема. Може да не ги забележите или да не осъзнавате, че те са от бебето в началото, тъй като те се чувстват подобни като на това да имате газове.

Ако сте били бременни преди, ще бъдете по-запознати с усещането и ще можете да го разпознаете. Майките за първи път обикновено не чувстват движенията до малко по-късно, около 18 до 20 седмици (вижте  19 седмици и 3 дни), така че не се притеснявайте, ако все още не сте усетили нещо. Пърхането става все по-устойчиво и определено с течение на времето и накрая ще има разпознаваеми ритници. След като усетите активността, ще станете много осъзнати за нея и ще може да разпознаете модела им. По това време може да започнете да усещате някои леки усещания, когато бебето ви се движи.

Фокусирай се върху татковците:

Ще бъде вълнуващо, когато партньорката ви каже, че може да усети бебето да се движи и това да се превърне във важен момент от бременността, но когато докоснете корема й, няма да усетите нищо. Просто бъдете малко търпеливи, тъй като ще има много възможности по-късно по време на бременността да се чувстват движенията. Междувременно, продължавай да говорите с бебето ви- то може да ви чуе!

 

Първият път, когато забележите, че вашето бебе,  се движи, отбелязва началото на нова глава в процеса на свързване, и изглежда, че винаги е било така, дори и в древни времена. В много култури, до появата на тестовете за бременност, мърдането на бебето е било първото убедително доказателство за бременността, и се разглежда като етап, в който човешкият живот започва. Според древните египетски, гръцки, американски и индийски вярвания, първото движение отбелязва момента, когато душата влезе в плода.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):