116 ден от бременността

Вие сте в 16 седмица  и 4 дни.  Бебето ви днес:

На този етап, подробностите за мозъка, развиващи се под черепа, стават много по-очевидни. Докато не усетите, че бебето ви се движи, чуването на сърдечния му ритъм е следващият най-добър начин да се сближите с него. На този етап от бременността, вашият лекар може да бъде в състояние да чуе сърцето на вашето бебе с помощта на преносим доплер. Тъй като ултразвуковите вълни не минава добре без смазване, гелът се нанася в края на сондата, тъй като се поставя върху корема. Това след това уредът разпознава пулса и го превръща в звук, който можем да чуем.

Много е лесно да различите сърдечния ритъм на бебето от собствения си, тъй като то бие почти два пъти по-бързо. Сърцето на бебето ви обаче се е покачило преди около пет седмици и оттогава се забавя, тъй като нервите, контролиращи сърдечния ритъм, са узрели. През втората половина на бременността обхватът на сърдечния ритъм е между 120 и 160 удара в минута и ще бъде отзивчив към много стимули, както и към дейностите на вашето бебе.

Всъщност

Сърдечната честота на бебето не е признак за пол.  Едно проучване от средата на 1990-та, използвайки над 10 000 измервания, разсейва теорията, че скоростта на сърдечния ритъм на бебето прогнозира дали ще бъде момче или момиче.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!