Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 16 седмица  и 4 дни.  Бебето ви днес:

На този етап, подробностите за мозъка, развиващи се под черепа, стават много по-очевидни. Докато не усетите, че бебето ви се движи, чуването на сърдечния му ритъм е следващият най-добър начин да се сближите с него. На този етап от бременността, вашият лекар може да бъде в състояние да чуе сърцето на вашето бебе с помощта на преносим доплер. Тъй като ултразвуковите вълни не минава добре без смазване, гелът се нанася в края на сондата, тъй като се поставя върху корема. Това след това уредът разпознава пулса и го превръща в звук, който можем да чуем.

Много е лесно да различите сърдечния ритъм на бебето от собствения си, тъй като то бие почти два пъти по-бързо. Сърцето на бебето ви обаче се е покачило преди около пет седмици и оттогава се забавя, тъй като нервите, контролиращи сърдечния ритъм, са узрели. През втората половина на бременността обхватът на сърдечния ритъм е между 120 и 160 удара в минута и ще бъде отзивчив към много стимули, както и към дейностите на вашето бебе.

Всъщност

Сърдечната честота на бебето не е признак за пол.  Едно проучване от средата на 1990-та, използвайки над 10 000 измервания, разсейва теорията, че скоростта на сърдечния ритъм на бебето прогнозира дали ще бъде момче или момиче.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

115 ден от бременността

Previous article

117 ден от бременността

Next article