81 ден от бременността

Вие сте в 12 седмица и това е последната седмица от вашия първи триместър от бременността. Днес сте точно в 11 гестационна седмица и четири дни или това е 81 ден от бременността.

Бебето Ви днес

Плодът може да се види вътре в матката на цветно ултразвуково сканиране. На този етап от развитието, плодът е приблизително 6 см от главата на опашката и тежи около 10 гр.

Сърцето на бебето се развива и около 12 седмица от началото на бременността лекарят може да чуе сърдечния ритъм на вашето бебе посредством монитор. На този етап сърцето на бебето бие приблизително със 140 удара в минута, което е поне два пъти по-бързо от вашето. Сърцето е структурно завършено, но нервите извън него не са зрели все още. Нервите на сърцето влияят на ритъма му, като постепенно забавят скоростта с напредването на бременността. Сърцето е малко и за поддържане на адекватна изходна мощност не е в състояние да увеличи количеството кръв, което изпомпва с всеки ритъм, но вместо това увеличава броя на пътите, с които бие всяка минута.

Коремната кухина е достатъчно голяма, за да държи червата. Докато преди те са били изпъкнали извън тялото на бебето, сега се вписват в коремната кухина.

Фокусиране върху близнаци

Как да нахраните две бебета? Ако сте бременна с близнаци, вероятно сте качили известно тегло до сега,