Прегледана и обновена на 09-11-2020

Усмихнете се, защото вие навлязохте и преминавате постепенно през 8 гестационна седмица. Днес вие сте точно в 7 гестационна седмица и 1 ден или това е 50 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Клетките, които ще формират ранната плацента, могат ясно да се видят на един ехографски скенер. На дъното и отделно от ембриона е жълтъчната торбичка, която става все по-малка като ролята й се поема от плацентата. Тъй като тялото ви започва да променя формата си, може да започнете да се притеснявате дали наддавате прекалено много телесно тегло.

Трябва да приемете, че ще имате промени в теглото по време на бременност и докато това не е вследствие на безконтролно преяждане, нито пък на прищевки или ограничителна диета. Като ядете разумно и се упражнявате системно, трябва да получите здравословно тегло по време на бременност. Колко килограма трябва да наддадете? Ако сте с поднормено тегло, трябва да наддадете повече тегло отколкото някой с наднормено тегло. Това начално тегло се изчислява, като се определи вашия ИТМ, което е мярка за теглото на всеки човек. Това е полезен инструмент, за да разберете колко килограма трябва да наддадете. Ако вашият ИТМ попада в нормалните граници, тогава вашето препоръчително покачване на теглото е около 11–16 кг. Ако вашият ИТМ е в категоризиран за по-малко тегло, трябва да качите 12,5–18 кг. Ако сте с наднормено тегло, вашето повишаване на теглото при бременността трябва да бъде между 7и 11 кг. Жените в категорията на затлъстяване трябва да получат най-много 7 кг отгоре през бременността. Жените, носещи близнаци трябва да планират да качат около 16–20 кг. Като груб ориентир, идеалното наддаване на тегло  е не повече от 2.2 кг в първия триместър, не повече от 5,5–9 кг през второто тримесечие и 11 кг в третия триместър. Не забравяйте, че не всичко от това тегло са натрупани мазнини.

Колко ще напълнея за 9 месеца бременност?

През 40-те гестационни седмици от бременността, вие сте склонни да получите много малко тегло през първия триместър и след това опитвайте стабилно да наддаване на тегло около около половин килограм седмично. През последните няколко седмици от бременността ще наддадете най-много телесна маса. Не забравяйте, че всички цифри и сумата, която ще получите, ще зависи от много индивидуални фактори, теглото, което се натрупва, може да се различава от жената до жената. Винаги се консултирайте с вашия лекар, ако се интересувате от някой аспект на вашето тегло или диета.

Теглото, което ще се натрупа по време на бременността е комбинация от  повишеният размер на гърдите и матката ви, от основните мазнини и от  допълнителната кръв в тялото ви и развиващия се плод разбира се. Научете още в Килограми по време на бременност.

Само 230 дни до раждането, бъдете търпеливи и с усмивка се насладете на тези така бързо минаващи дни. Успех!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

49 ден от бременността

Previous article

51 ден от бременността

Next article