50 ден от бременността

Усмихнете се, защото вие навлязохте и преминавате постепенно през 8 гестационна седмица. Днес вие сте точно в 7 гестационна седмица и 1 ден или това е 50 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Клетките, които ще формират ранната плацента, могат ясно да се видят на един ехографски скенер. На дъното и отделно от ембриона е жълтъчната торбичка, която става все по-малка като ролята й се поема от плацентата. Тъй като тялото ви започва да променя формата си, може да започнете да се притеснявате дали наддавате прекалено много телесно тегло.

Трябва да приемете, че ще имате промени в теглото по време на бременност и докато това не е вследствие на безконтролно преяждане, нито пък на прищевки или ограничителна диета. Като ядете разумно и се упражнявате системно, трябва да получите здравословно тегло по време на бременност. Колко килограма трябва да наддадете? Ако сте с поднормено тегло, трябва да наддадете повече тегло отколкото някой с наднормено тегло. Това начално тегло се изчислява, като се определи вашия ИТМ, което е мярка за теглото на всеки човек. Това е полезен инструмент, за да разберете колко килограма трябва да наддадете. Ако вашият ИТМ попада в нормалните граници, тогава вашето препоръчително покачване на теглото е около 11–16 кг. Ако вашият ИТМ е в категоризиран за по-малко тегло, трябва да качи