Прегледана и обновена на 09-11-2020

Вие успешно преминахте през 7 гестационна седмица. Днес вие сте точно в 49 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Едно ранно вагинално ултразвуково изследване показва първите признаци на бременност: напълнената с течност кухина, в която се развива вашето бебе не се вижда. Тъй като тялото на вашето бебе продължава да се развива, няколко много общи движения ще се видят при сканиране.

Докато си имате проблеми със симптомите на ранна бременност, мъничето ви е стегнато в матката. Има къса част в долния край на гръбнака, която в други видове бозайници  ще се превърне в опашка. Тази част се появява, когато се появяват човешки характеристики. Краищата на бебешките пъпки на крайниците изглеждат като гребла и започват да формират пръстите на бебето. Тъй като горната част на крайниците се удължава, лактите на бебето ви започват да се образуват. Очите на бебето ви продължават да се развиват но няма да бъдат напълно оформени до около 20-та седмица от бременността. Ноздрите му сега се появяват като две носни ями.

Попитайте лекаря

Помощ! Отново съм бременна, а първото ми дете! Малкото ми момче е само на 12 месеца. Как ще се справя? Бременността може да бъде изтощаваща, особено в първия триместър, когато тялото ви се приспособява към новите изисквания, поставени върху него. Да имате малко дете и да се борите с това време го прави още по-трудно. Намерете тихи дейности, за да се наслаждавате на вашето дете и оставете грубата игра на някой друг. Време е да се грижите за себе си, да спите, когато детето дремва, или просто да се озовеш на дивана, докато гледа детски. Не се чувствайте виновни за изправянето на краката си: важно е да се върнете на този етап и да си спомните, че най-важната ви работа в момента е, че във вас “расте” вашето бебе.

Добрите приятели

Да запазите бременността си в тайна през тези ранни седмици е трудно. Дали искате да кажеш на хората, че очаквате дете е въпрос на личностен избор, но има добра причина да го пазите за себе си за известно време. Може обаче да се наложи да говорите с някой друг (освен с партньора си), например с приятел. Изберете някой, който ще се отдаде на необходимостта да обсъдите всичко – от бременност и симптомите й до страхове от раждането и бебешки имена. Идеалният кандидат ще намери вашия глад и непрекъснатите пътувания до банята за очарователни… и ще ви осигури сладолед или туршия за спешен случаи.

Остават ви 231 дни до раждането, а действителната дължина на Вашето бебе в 7 седмица от бременността е около 10 мм или както се казва размера на бебето е колкото една по-голяма боровинка.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!