49 ден от бременността

Вие успешно преминахте през 7 гестационна седмица. Днес вие сте точно в 49 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Едно ранно вагинално ултразвуково изследване показва първите признаци на бременност: напълнената с течност кухина, в която се развива вашето бебе не се вижда. Тъй като тялото на вашето бебе продължава да се развива, няколко много общи движения ще се видят при сканиране.

Докато си имате проблеми със симптомите на ранна бременност, мъничето ви е стегнато в матката. Има къса част в долния край на гръбнака, която в други видове бозайници  ще се превърне в опашка. Тази част се появява, когато се появяват човешки характеристики. Краищата на бебешките пъпки на крайниците изглеждат като гребла и започват да формират пръстите на бебето. Тъй като горната част на крайниците се удължава, лактите на бебето ви започват да се образуват. Очите на бебето ви продължават да се развиват но няма да бъдат напълно оформени до около 20-та седмица от бременността. Ноздрите му сега се появяват като две носни ями.

Попитайте лекаря

Помощ! Отново съм бременна, а първото ми дете! Малкото ми момче е само на 12 месеца. Как ще се справя? Бременността може да бъде изтощаваща, особено в първия триместър, когато тялото ви се приспособяв